ART
Cultura 17/12/2012

L'Institut Valencià d'Art Modern exposarà obres d'Andreu Alfaro en homenatge a l'escultor

L'artista va ser un dels impulsors de la creació del museu i responsable de la important col·lecció de Juli González al centre d'art valencià

Acn
1 min
L'escultor Andreu Alfaro a l'IVAM / ACN

ValènciaL'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) homenatjarà l'escultor Andreu Alfaro amb l'exposició, a l'entrada principal de l'edifici, de les obres que el museu té de l'artista. Així ho ha comunicat l'IVAM, que ha remarcat la importància de l'escultor valencià, mort divendres a l'edat de 83 anys, i la seva relació amb el museu.

Alfaro va ser un dels principals impulsors de l'IVAM i les seves col·leccions. El museu ha destacat que va ser gràcies a la seva relació amb les hereves de Julio González que es va aconseguir la més gran col·lecció d'obres d'aquest creador d'escultura en ferro. L'escultor també va dissenyar el logotip del museu i ha donat nombroses obres seves i d'altres artistes.

L'última exposició sobre els seus cinquanta anys de trajectòria es va celebrar al museu valencià el 2007 i va ser comissariada per Vicente Jarque, crític d'art i professor d'Estètica −també autor del catàleg raonat de la seva obra editat per l'IVAM−. A més, va formar part del Consell Valencià de Cultura, la institució consultiva de la Generalitat, entre desembre del 1985 i març del 1990.

stats