Cultura 29/05/2014

Ángel Corella insinua que es retirarà després de l'espectacle amb el violinista Ara Malikian

El ballarí i el violinista estrenen al Tívoli 'A+A', un projecte que barreja ballarins clàssics i una orquestra de música de corda

Agències
2 min
'A+A', Ara Malikian i Ángel Corella

BarcelonaEl ballarí Ángel Corella ha insinuat que es podria retirar després de l'espectacle que el reunirà amb el violinista Ara Malikian, 'A+A', que s'estrenarà el 4 de juny al teatre Tívoli de Barcelona.

Es tracta d'un espectacle que posarà sobre l'escenari a "dos bojos de l'escena", ha assenyalat Corella en roda de premsa. Ha afirmat que podria ser una de les últimes ocasions en les quals es podrà gaudir del ballarí sobre l'escenari perquè vol retirar-se abans de convertir-se en una "ombra" del que va ser. Després de la gira amb 'A+A', Corella només actuarà "en moments puntuals". El seu horitzó professional passa per dirigir alguna companyia estrangera.

Corella també ha subratllat que l'últim període amb la seva companyia l'ha "deixat molt tocat", i té la intenció de "treure's les energies dolentes" amb el seu nou espectacle i "penjar les sabatilles". Corella ha lamentat la dissolució de la seva companyia i ha subratllat que "llança la tovallola" de forma definitiva, ja que, al seu parer i malgrat els seus esforços, els governants "volen un país d'incults on només es dóna diners per al futbol".

Ara i Ángel s'uneixen a 'A+A'

Respecte al nou espectacle, acompanyat pels primers ballarins del projecte Barcelona Ballet com Dayron Vera, Kazuko Omori o Natalia Tapia i els membres de l'orquestra de corda Orquesta en el tejado, Corella ha explicat que 'A+A' "mostrarà totes les facetes de la dansa i la mestria dels instruments com el violí", que sempre estaran "ballant al costat dels ballarins".

"Som part de la seva coreografia", ha assenyalat el reconegut violinista libanès Malikian, qui ha agraït a Corella la possibilitat d'actuar a sobre de l'escenari i no "dins del fossat", lloc en el qual normalment se situen els músics.

Segons Corella, Malikian i ell comparteixen una "forma molt passional i explosiva" de presentar el seu art davant el públic, "al qual donen el 200% d'ells mateixos".

A més de l'estrena mundial de 'A+A', que girarà per diferents ciutats catalanes, el pròxim 4 de juny també es podrà gaudir de l'espectacle 'Bourbon Street', una peça ambientada en un restaurant de Nova Orleans en els anys 20 al costat de l'orquestra New Orleans Pussycats.

stats