Cultura 16/04/2021

Au vinga, arriba La Trinca: es reedita la seva discografia

Discmedi publicarà un 'pack' de deu discos que ja eren introbables

1 min
La Trinca

BarcelonaL'històric trio de Canet de Mar, La Trinca, format per Josep Maria Mainat, Toni Cruz i Miquel Àngel Pascual, en actiu als anys 70 i 80, ha decidit reeditar el bo i millor de la seva discografia amb Discmedi. Publicada originalment per Edigsa, entre els anys 1969 i 1977, els àlbums ja no es trobaven a la venda des de fa anys. Es podran comprar per Sant Jordi, per separat o en un 'pack'.

La reedició es presenta en un 'digipack' que inclou deu CD i les portades originals dels discos. Es tracta d'un paquet que inclous els treballs Tots som pops, Festa Major, Trincar i riure, L'orgue de gats, Xauxa, Ca Barret, Mort de gana, Trincameron, Opus 10 i Vestits de milionari. En resum, la major part dels seus temes més mítics.

La Trinca va publicar 42 discos de llarga durada entre els anys 1969 i 1987, cantant en català malgrat les dificultats amb què es trobava la llengua fins a l'any 1978 amb la restauració de la democràcia. Els seus temes són una crònica de l'època, amb tant humor com crítica política. La seva música i el seu èxit són, per si mateixos, una forma de lluita contra el règim franquista. Les segones intencions dels textos que van escriure van aconseguir burlar sovint la censura de la dictadura. Les lletres, agudes i encomanadisses, són part de la memòria col·lectiva i fins i tot han donat peu a expressions populars. El 1987 va sortir l'últim disc i el grup va fundar la productora Gestmusic. Al cap de set anys, se'n va separar Miquel Àngel Pascual. Després s'han tornat a reunir en alguna ocasió, i el 2019 van rebre la Creu de Sant Jordi.

stats