Literatura
Cultura 19/01/2021

Barcelona retrà homenatge a Juan Marsé i Carlos Ruiz Zafón

Els dos autors van morir l'estiu passat

Ara
1 min
“M’hauria agradat néixer en un altre país i en una altra època”

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona farà un homenatge als escriptors Carlos Ruiz Zafón i Juan Marsé, que van morir els passats juny i juliol, respectivament, segons recull Efe. L'Ajuntament ja s'ha posat en contacte amb l'entorn familiar per iniciar els actes de reconeixement a les figures dels escriptors.

Segons ha informat el tinent d'alcaldia de Cultura, Joan Subirats, l'Ajuntament de Barcelona porta unes setmanes en contacte amb les famílies i les editorials dels dos escriptors perquè la ciutat els rendeixi el "més merescut homenatge" "quan entenguin que és el moment adequat".

La decisió arriba després del prec de la regidora de Ciutadans, Marilén Barceló. Per a Barceló "aquests dos autors mereixen un homenatge, sobretot perquè són autors de les lletres catalanes, perquè han internacionalitzat la literatura espanyola i perquè han tingut present en les seves obres el seu amor per la ciutat".

Carlos Ruiz Zafón va morir el passat 19 de juny al seu domicili de Los Angeles a causa d'un càncer. Entre les seves obres destaquen L'ombra del vent i El laberint dels esperits. Juan Marsé va morir un mes després, el 18 de juliol, als 87 anys. Marsé deixa un llegat que comprèn obres com Últimas tardes con Teresa, La muchacha de las bragas de oro o Ronda del Guinardó.

stats