MÚSICA
Cultura 08/07/2013

Barcelona es queda sense la 'nit blanca' de Montjuïc

Sílvia Marimon
2 min

BarcelonaAquest juliol no hi haurà vuit hores de música gratis a Montjuïc. La sisena edició de Montjuïc de Nit, la nit blanca de Barcelona que organitza l'Ajuntament, no es podrà celebrar per culpa de la crisi. "Ni l'Ajuntament ni els festivals de música han trobat prou suport privat per poder sufragar el mig milió d'euros que costa la festa", asseguren fonts de l'Icub. No és, però, el final. Les mateixes fonts expliquen que les negociacions amb un patrocinador estan molt avançades i el 2014 "segurament" sí que hi haurà nit blanca .

L'any passat unes 110.000 persones van assistir a les activitats del Montjuïc de Nit. La nit blanca de Barcelona es va celebrar entre les vuit del vespre i les quatre de la matinada i va comptar amb vuit hores de música ininterrompuda i prop de 50 concerts d'entrada lliure. Es van poder escoltar i ballar les propostes més selectes de fins a divuit festivals que se celebren al llarg de l'any. Una desena d'escenaris van ser ocupats pel Barcelona Acció Musical (BAM), el Sónar, el Festival Blues de Barcelona, el Ciutat Flamenco, l'Hipnotik Festival, el Primavera Sound, el BarnaSants...

"És dolorós perquè tenia un gran èxit. Demostrava la vitalitat de Barcelona i era un tast de les diferents propostes que es feien a la ciutat. Ens ho van dir fa un parell de mesos i crec que és una conseqüència directa del fet que l'Ajuntament ha de tapar els forats de la Generalitat en els grans equipaments", relata Pere Camps, el director del BarnaSants.

Amb les retallades i les pujades d'impostos, l'estiu passat ja no era gaire clar si continuaria o no aquesta activitat que atreu joves, turistes i famílies a la muntanya. Aleshores, el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, va contestar amb un lacònic "Ja ho veurem" a la pregunta de si el 2013 la ciutadania podria tornar a gaudir durant una nit d'estiu de vuit hores de música.

El MNAC sí que obre les portes

Tampoc els museus obriran les portes gratuïtament fins a la matinada, segons el consistori, com sí que van fer l'any passat. Una de les excepcions serà el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). La peculiar nit blanca del MNAC serà dissabte que ve, 13 de juliol, des de les vuit del vespre fins a la una de la matinada. El museu oferirà música, circ i dansa. La Marxing Band Taller de Músics farà un concert itinerant, hi haurà una actuació de l'Ateneu Popular 9barris, i es podrà veure Kamuyot, d'IT Dansa. En aquesta jornada nocturna de portes obertes, el visitant podrà conèixer les exposicions que actualment té el museu: Tàpies. Des de l'interior , La batalla de Tetuan de Fortuny i Nord d'Àfrica. Ortiz Echagüe .

stats