CLÀSSICA
Cultura 27/07/2012

Bayreuth busca un nou 'rei boig' per reformar el teatre de Wagner

Pel bicentenari del naixement del compositor, l'any vinent, s'han de fer unes reformes que costarien 50 milions d'euros al teatre que Lluís II de Baviera va fer construir el 1876

Ara / Efe
1 min
Imatge de 'Tannhaeuser' a Bayreuth / EFE

BerlínEl Festival d'Òpera de Bayreuth busca un nou Lluís II de Baviera, el 'rei boig', incondicional mecenes que va costejar la construcció del teatre somiat per Richard Wagner. Aquest es va inaugurar l'agost de 1876, però avui en dia Baviera ja no és un regne independent ni sembla que hi hagi fortunes disposades a pagar la reforma que el gran teatre del festival operístic necessitaria. Les codirectores del festival, Katharina i Eva Wagner-Pasquier, besnétes del geni alemany, s'han proposat trobar un mecenes tan incondicional com el rei Lluís.

El 2013 se celebra el bicentenari del naixement del compositor (Leipzig, 1813) i el 130è aniversari de la seva mort (Venècia, 1883). Les expectatives de l'esdeveniment són molt altes i el teatre necessita una reforma important. Per l'efemèride s'ha programat una nova tetralogia operística de 'L'anell del Nibelung', amb escenografia del provocador Frank Castorf.

El teatre ja ha passat per diferents fases de reformes, però ara el festival estima que per assumir la reforma faran falta 50 milions d'euros, tan per la renovació de l'interior com dels nous escenaris pels assajos. Per això, el festival s'ha proposat incrementar la venda real d'entrades i ajustar el nombre de convidats. Un altre dels plantejaments de les directores del festival seria obrir el teatre a més possibilitats d'espectacles, és a dir, que el teatre no només es dediqui al festival de l'estiu, com passa ara, que només obre cinc setmanes a l'any pel festival.

stats