Circ
Cultura 14/06/2011

La Bisbal, capital del circ

La XVIa edició de la Fira de Circ al Carrer presentarà 52 espectacles malgrat les retallades. L'organització ha anunciat l'objectiu de crear un centre de formació a la ciutat

Acn
1 min

La Bisbal d'EmpordàLa Bisbal d'Empordà es convertirà en la capital del circ del 15 al 17 de juliol i acollirà més de cinquanta espectacles, segons ha anunciat avui l'organització. Malgrat la retallada del 7% en el pressupost, l'objectiu ha estat mantenir la qualitat i el nivell dels espectacles de la Fira de Circ al Carrer.

Trenta-sis companyies i cinquanta-dos espectacles –quatre més que l'any passat– participaran a la XVI edició de la fira. Segons Dani Varela, portaveu de l'organització, "tothom hi ha posat de la seva part, les companyies han acomodat el seus catxets a la situació, les entitats de la Bisbal ens han donat suport i per això hem pogut seguir creixent". "Estem segurs que és la millor", ha afegit. El pallasso Jango Edwards i l'espectacle Call me "Maria", que es presentarà al Festival Grec de Barcelona, són algunes de les propostes més destacades de la Fira.

L'organització també ha expressat l'objectiu de crear un centre de formació de circ a La Bisbal, per respondre a la demanada a Catalunya i a la resta de l'Estat. "La Bisbal s'ha educat amb el circ i gràcies a això tenim un públic molt exigent", ha apuntat Varela, que també ha remarcat la importància de la disciplina com a sortida professional i eina d'integració social.

La Fira de Circ de La Bisbal compta amb el suport de l'Ajuntament de la localitat, que considera la considera un actiu de la ciutat, el de la Diputació de Girona, que aportarà 25.000 euros anuals en els propers tres anys, i el del CoNCA, que enguany ha aportat 25.500 euros.

stats