Cinema
Cultura 11/09/2012

'Blancanieves', 'El artista y la modelo' i 'Grupo 7', finalistes per a la candidatura espanyola a l'Oscar

Una de les tres pel·lícules representarà Espanya en la cursa dels Oscars. L'actriu catalana Aida Folch protagonitza el film de Fernando Trueba

Ara
1 min
Aida Folch al film 'El artista y la modelo'

BarcelonaL'Acadèmia del Cinema espanyol ha anunciat avui les tres finalistes per representar Espanya en la cursa dels Oscars: són 'Blancanieves', de Pablo Berger, 'Grupo 7', d'Alberto Rodríguez i 'El artista y la modelo', de Fernando Trueba. Els acadèmics s'han ajustat a les apostes, que apuntaven a aquests tres títols: la versió muda i en blanc i negre del conte els germans Grimm, el 'thriller' policial a la Sevilla d'abans de l'Expo del 92 i la història sobre la relació entre un vell escultor i una jove refugiada catalana a la França ocupada pels nazis.

Enguany no es podrà repetir la gesta de 'Pa negre': cap film en català anirà als Oscars. Tanmateix, podria haver representació catalana: 'Blancanieves' és una coproducció on hi participa la productora barcelonina Arcadia Motion Pictures i un dels protagonistes d''El artista y la modelo' és l'actriu catalana Aida Folch.

stats