Cinema
Cultura 23/01/2013

'Blancanieves' s'imposa en els premis Forqué

La cinta muda i en blanc i negre de Pablo Berger es va emportar els guardons a la millor pel·lícula i a la millor actriu (Maribel Verdú) en la cerimònia dels premis dels productors

Ara
1 min
BLANCANEU GÒTICA I 'CAÑÍ'
 Pablo Berger trasllada el conte als anys 20 i el transforma en una faula gòtica i d'estètica folklòrica. El film acumula 11 nominacions als Gaudí.

BarcelonaPablo Berger explicava que quan va començar a moure el guió de 'Blancanieves', arrecerat per l'èxit del seu primer llarg 'Torremolinos 73', es va trobar amb un obstacle insalvable. Els productors no passaven de la primera pàgina del guió, allà on deia: "Aquesta és una pel·lícula muda i en blanc i negre". Dimarts, però, els productors han fet marxa enrere i han reconegut –una mica tard– el seu error lliurant a 'Blancanieves' el guardó a la millor cinta de la 18a edició dels premis Forqué, organitzada per EGEDA (Entidad de Gestión de los Derechos de los Productores Audiovisuales), creada pels productors de l'estat espanyol. El premi està dotat amb 30.000 euros.

No ha estat l'únic premi que s'ha emportat 'Blancanieves': una de les protagonistes, Maribel Verdú, també ha sigut guardonada amb el premi a la millor actriu. En l'apartat masculí, el guanyador ha sigut José Sacristán, per 'Madrid, 1987', de David Trueba. Curiosament, l'actor està nominat als Goya per una altra pel·lícula, 'El muerto y ser feliz', de Javier Rebollo. I 'Les aventures de Tadeu Jones' ha estat la guanyadora en la categoria de millor llargmetratge d'animació. Durant la gala, s'ha atorgat al director i productor Gerardo Herrero la Medalla d'Or d'EGEDA, per incentivar les relacions cinematogràfiques entre Espanya i l'Amèrica Llatina.

'Blancaneu', a partir de dilluns a l'ARA FILMS

'Blancaneu' s'afegirà a l'oferta de cinema en català en 'streaming' de l'Ara Films. La que és ja, sens dubte, l'èxit de la temporada –nominada a 12 premis Gaudí i 18 premis Goya–, es podrà veure a partir de dilluns 'online' a films.ara.cat. Per només 2,95 euros, es pot llogar i veure des de casa una pel·lícula que encara és als cinemes.

stats