Cultura 17/03/2015

Alpha Blondy, Els Pets i Juan Diego Botto, caps de cartell de l'Ítaca

La tercera edició del festival empordanès també programa la conferència en reivindicació de la cultura 'Nous referents pel canvi social', que comptarà amb Arcadi Oliveres i Teresa Forcades, entre d'altres

Ara
2 min
Imatge de l'acte de presentació de la tercera edició del Festival Ítaca / FESTIVAL ITACA

BarcelonaL'Empordà acollirà a partir d'aquest dissabte i fins al juliol el Festival Ítaca, que ofereix propostes artístiques i culturals amb l'objectiu de reivindicar la cultura com a dret bàsic. La platja de Port Bo de Calella de Palafrugell serà l'escenari del concert d'Alpha Blondy, cap de cartell del festival i tota una llegenda reggae. El festival posiciona aquesta edició com una de les més internacionals i compromeses amb la cultura.

Blondy comparteix cartell musical amb Els Pets, que dins la gira 'Els Pets 3.0' commemoraran els 30 anys damunt dels escenaris el 26 de juny a la Bisbal de l'Empordà. Albert Pla i Diego Cortés també oferiran el 13 de juny a Pals un recital entre poètic i musical. Els espectacles musicals es completaran amb les actuacions de Roger Mas, Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, Carles Benavent i La Pegatina, acompanyats dels grups Hora de Joglar i Ítaca Band. El concert d'Alpha Blondy tancarà els actes del Festival Ítaca el 3 de juliol.

El Teatre de Palafrugell serà l'escenari de l'obra 'Un trozo invisible de este mundo', de Juan Diego Botto, que ja ha guanyat quatre premis Max i que porta dos anys omplint les butaques dels teatre per on passa. A la seva tercera edició, el certamen proposa una nova forma de gaudir dels artistes participants: la Batalla de Galls, un torneig que enfronta músics en un escenari transformat en galliner. Aquest espectacle estarà protagonitzat per Joan Colomo, Joan Pons (d'El Petit de Cal Eril) i Mau Boada (d'Esperit!).

Enguany, el festival estrena 'Nous referents pel canvi social', una conferència reivindicativa que comptarà amb la presència d'Arcadi Oliveres, Teresa Forcades, Pau Llonch (cantant d’At Versaris), Marta Sibina i Albano Dante (periodistes de 'Cafè amb Llet'), Lluís Ciprés (membre de Yayoflautes Girona), Àlex Romaguera (membre del mitjà digital 'La Directa') i Mariana Huidrobo, membre del cas real del documental 'Ciutat Morta'.

A més, el 17 de maig tindrà lloc la III edició de la Marxa Popular al Montgrí, una jornada festiva, reivindicativa i popular en defensa de la cultura i el canvi social. En un any "marcat per les cites electorals, la corrupció i el soroll polític", Ítaca proposarà un espai de reflexió i reivindicació dalt del Castell.

stats