CINEMA
Cultura 11/08/2011

Dos estats indis prohibeixen una pel·lícula de ‘Bollywood’ sobre les castes

La cinta, Aarakshan, va ser aprovada pel comitè de censura, però es temen disturbis a les sales on s’estrenarà

Efe
1 min

Nova DelhiEls protagonistes de la producció india Aarakshan, que tracta el controvertit tema de les castes a l’Índia, han hagut de rebre protecció policial, com també ho han hagut de fer les sales on s’estrenarà demà, segons han informat avui els mitjans locals.

La projecció de la pel·lícula, protagonitzada per algunes de les més grans estrelles de “Bollywood”, com Amitabh Bachchan i Saif Ali Khan, ha estat vetada provisionalment als estats de Uttar Pradesh i Punjab, al nord del país.

Aarakshan (que vol dir “reserva” en hindi) està ambientada en una escola, i el seu director ha d’enfrontar-se al delicat assumpte de les reserves de llocs als serveis públics que la Constitució índia estableix per a algunes de les castes desafavorides.

Els diàlegs i l’argument del film han provocat les ires del Partit Republicà de l’Índia (RPI), una formació propera als anomenats “intocables” i han fet que els dos governs regionals les prohibeixin per por a disturbis entre comunitats.

La pel·lícula va ser aprovada pel comitè de censura que revisa totes les obres cinematogràfiques del país, però el seu director, Prakash Jha, ha reconegut avui davant dels mitjans que està disposat a introduir alguns canvis per tal d’evitar la polèmica.

No és habitual que “Bollywood” tracti temàtiques socials o polítiques en les seves pel·lícules, però des de l’inici de la promoció d’Aarakshan, els seus productors han jugat la carta de la controvèrsia que sacseja les castes a l’Índia.

stats