Cultura 16/02/2016

L'idil·li entre Bruce Springsteen i Barcelona té una nova cita: 14 maig

El músic actuarà al Camp Nou amb la E Street Band dins la gira 'The river'. Actuarà al Santiago Bernabéu el dia que el Barça jugarà la final de la Copa del Rei, per tant, el Madrid té coartada per no cedir l'estadi

Laura Serra
3 min
Bruce Springsteen (EFE)

BarcelonaBruce Springsteen i la E Street Band tornaran a actuar a Barcelona. Serà el seu 15è concert en una ciutat que a cada nova cita incrementa la seva devoció pel Boss. L'anunci del concert era una notícia esperada per la legió de fans del músic des que el 26 de gener es va anunciar que el 19 de maig actuaria al Rock & Rio de Lisboa. No podia fallar. I Springsteen ha premiat Barcelona amb l'inici de la gira europea del 'The River Tour', que passarà el 14 de maig pel Camp Nou, el 17 se'l podrà veure a l'estadi d'Anoeta a Sant Sebastià i el 21 de maig farà cap al Santiago Bernabéu. Això significa que el Reial Madrid ja té excusa oficial per no cedir el seu terreny de joc per a la final de la Copa del Rei, que, aquell mateix dia, enfrontarà el Barça i el Sevilla.

Galeria de fotos: Bruce Springsteen a Barcelona el maig del 2012El concert no només significa el retorn de Springsteen i la seva banda en directe a Barcelona després de quatre anys, quan va presentar 'Wrecking ball'. També suposarà una de les últimes oportunitats de veure'ls durant força temps, perquè els reptes més immediats del músic després de la gira seran promocionar la seva autobiografia i treballar en un nou disc en solitari.

Barcelona ha estat històricament testimoni de càrrec de la relació de Springsteen i la E Street Band: el 1999 es va poder viure aquí el seu retrobament després d'una llarga separació, i abans, el 1981, van presentar el mític 'The river'. Només 7.000 persones van poder ser testimonis d'aquell primer concert de Springsteen a l'Estat. Trenta-cinc anys després, 'The River Tour' donarà l'oportunitat als fans de sentir aquell disc en directe, ja que la gira serveix per celebrar la publicació el desembre passat de 'The ties that bind: The River Collection'. Es tracta d'un pack que precisament commemora el 35è aniversari del cinquè disc de Springsteen 'The river' (al principi es va anomenar 'The ties that bind'), i que inclou 52 temes en quatre CD –en gran part, material inèdit que va quedar fora del doble disc–, tres DVD –amb imatges inèdites, un concert i un documental– i també un llibre amb fotos i 'memorabilia'.

El temps i 'The River'

Els concerts que el Boss ja ha començat a fer als Estats Units des de fa un mes reviuen de cap a peus els temes d'aquell doble disc del 1980, el primer que aconseguia el número 1 Billboard, incloent-hi cançons que llavors es van descartar de les sessions d'enregistrament, com 'Meet me in the city'. Springsteen explica als concerts, com al del Madison Square Garden, que "el subtext de 'The River' era el temps": "

no renuncia al seu repertori clàssic

està disponible per a descarregar en alta qualitat al seu web al cap de pocs diesLive in Barcelona

Com aconseguir l'entrada

Les entrades per al concert a Barcelona es posaran a la venda el proper 1 de març a les 10 del matí. Els que vulguin assistir al concert de Sant Sebastià les podran comprar el 4 de març, i els madrilenys no podran adquirir les seves fins al 8 de març.

Les entrades es poden comprar només per internet a Doctormusic.com, Ticketmaster.es, Fnac.es, Carrefour.es i Halconviajes.com. A pista costen 80 euros, i els seients van de 65 a 115 euros.

stats