Música
Cultura 28/01/2019

Els Pets, La Casa Azul, La Pegatina i la Dharma actuaran al Canet Rock

El cartell del festival també inclou Els Catarres, Roba Estesa, Oques Grasses i Ju, entre d'altres artistes

Ara
4 min
Els Pets actuaran al Canet Rock 2019

BarcelonaLes tres ànimes del Canet Rock tornen a confluir en la sisena edició del festival, que se celebrarà el dissabte 6 de juliol a Canet de Mar. Hi actuaran històrics de la primera època de l'esdeveniment, com l'Elèctrica Dharma, que hi arribaran amb el disc 'Flamarada' –la gira de presentació del qual començarà a l'abril a l'Strenes de Girona–; representants de la generació del rock català com Els Pets, en plena gira de 'Som', i una àmplia selecció de les bandes relacionades amb el so mestís i festiu com La Pegatina (qui sap si amb Miki com a convidat per cantar 'La venda'), Oques Grasses, Buhos, Itaca Band i Doctor Prats; aquests últims seran els encarregats de acompanyar la sortida del sol en un any en què Txarango no seran al festival.

A banda d’aquesta línia artística característica del Canet Rock, també hi ha aparents sortides de guió com el pop electrònic de La Casa Azul, el grup de Guille Milkyway, que és a punt de publicar el disc 'La gran esfera' i que debutarà en el festival. “Estem sorpresos, molt feliços i emocionats. És un d’aquells festivals que penses que no hi tocaràs mai, i ens fa molt il·lusió ser-hi”, ha dit aquest dilluns Guille Milkyway en la festa de presentació del festival que s'ha celebrat a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, el patrocinador principal del Canet Rock.

Del cartell del 2019 ja es coneixien tres noms, Zoo, Buhos i Doctor Prats, i ahir es van presentar la resta de participants. N’hi ha que repeteixen, com Oques Grasses, Els Pets, Els Catarres, Itaca Band i l’incombustible Miquel del Roig. Però també hi haurà grups que debutaran al Canet Rock, com Roba Estesa, l’ex Obrint Pas Xavi Sarrià amb El Cor de la Fera, l’osonenca Ju i la cantautora barcelonina Suu. Especialment significativa és la inclusió en cartell de Roba Estesa, el grup femení del Camp de Tarragona. “Feia temps que la gent demanava una banda només de ties a lCanet Rock”, va dir ahir Gemma Polo, vocalista de Roba Estesa. En aquest sentit, el festival ha fet créixer la presència femenina.

10 edicions en dos segles diferents

L’edició 2019 del Canet Rock serà la sisena del segle XXI, però la desena si s’hi sumen les quatre dels anys 70. Per celebrar aquest peculiar aniversari, el festival compta amb l’Elèctrica Dharma. “Vam tocar a les tres primeres edicions dels anys 70, i ara serà la tercera vegada en el noufestival”, recorda Joan Fortuny, que assegura que la Dharma preparen “un acte especial” per al concert a Canet, tot i que no vol avançar-ne més detalls, tret que sonaran cançons del disc nou.

El festival mantindrà l’aforament habitual, d’unes 23.000 persones, i l’expectativa de la directora del Canet Rock, Gemma Recoder, es repetir l’assistència de l’any passat, quan les entrades es van exhaurir dos mesos abans. Les entrades, per cert, costen 35 euros des d’avui, i les últimes 3.000 es vendran a 40 euros. “Premiem la gent que ens fa confiança”, diu Recoder, que també ha anunciat una novetat: l’edició d’un CD del festival que es podrà aconseguir amb l’ARA.

stats