Joan Baez dona suport al moviment independentista després de visitar Carme Forcadell a la presó

"Em sembla una dona forta però amb tristesa", diu la cantautora sobre l'expresidenta del Parlament

La cantautora nord-americana Joan Baez ha assegurat: "Dono suport al moviment independentista de Catalunya. Espero que tothom que ho està seguint entengui que és la única manera intel·ligent d'enfocar-ho", després de visitar aquest divendres l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric acompanyada de Bill Shipsey, advocat i fundador d'Art for Amnesty.
 
Baez ja havia donat en diverses ocasions suport als presos independentistes. La cantant ha explicat que sempre ha fet costat a moviments no-violents a tot arreu tota la seva vida i "el moviment català", ha dit, "és molt important i interessant". Entre les coses que volia fer era aquesta visita a "una persona que està pagant el preu pel que ha fet".

 

"Una dona forta però trista"  

La cantant ha assenyalat que hi ha hagut una sessió de ràdio a la presó amb gent donant suport als presos. No és la primera vegada que l'artista es pronuncia a favor dels presos polítics catalans.  Aquesta vegada ha assenyalat que Forcadell estava asseguda al seu costat. "Quan estàs allà és difícil tenir convidats perquè saps se n'han d'anar. M'ha semblat que és una dona forta, però amb tristesa, ja que la seva família només la pot visitar un dia a la setmana durant una hora o dos dies durant mitja hora".
 
Baez va actuar aquest dijous al Festival Jardins de Terramar en la seva gira de comiat Fare Thee Well... Tour 2019 i s'acomiadarà del públic català aquest dissabte amb un concert al Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà), amb les entrades ja exhaurides. Baez ha mostrat en diverses ocasions el seu suport als presos independentistes.
 
Baez sempre ha tingut un esperit combatiu. En una entrevista que li van fer el març de l'any passat, la cantautora de 78 anys no descartava acabar a la presó: “El meu fonament, l’acció política no-violenta, ja existia abans que jo comencés a cantar, i totes dues coses són una segona naturalesa per a mi. Per tant, no descarto la possibilitat de la desobediència civil i fins i tot d’anar a la presó. Algú ho haurà de fer. Ara que hi penso, potser té mèrit haver portat la flama, i la gràcia ara és anar passant la torxa”.