ARA Llegim
Cultura 17/05/2012

Casa Amèrica Catalunya prepara el cicle ‘Carlos Fuentes in memoriam’

L'homenatge a l'escriptor mexicà, mort aquest dimarts, serà a partir de tres actes, que se celebraran l'11, el 18 i el 19 de juny. El plat fort és la conferència de Jorge Volpi, 'El caballero de las letras'

Ara
1 min
FUENTES A BARCELONA  Al setembre va presentar els dos últims llibres a Casa Amèrica.

BarcelonaCasa Amèrica Catalunya ha organtizat la celebració els propers dies 11, 18 i 19 de juny de tres actes dedicats a l’escriptor mexicà Carlos Fuentes, mort dimarts de 15 de maig a Ciutat de Mèxic. Carlos Fuentes va apadrinar la constitució de Casa Amèrica Catalunya com a Fundació l’any 2006.

El cicle 'Carlos Fuentes in memoriam' inclou la projecció d’un documental i d’una pel·lícula, i la celebració d’una conferència magistral de l’escriptor mexicà Jorge Volpi. Tot plegat dedicat al Premi Cervantes de Literatura 1987 i un dels grans referents de la literatura en espanyol del segle XX.

Dilluns 11 de juny es projectarà el documental 'Carlos Fuentes… Identidad y genio', de Francisco Bolaños, sobre la vida i obra de Carlos Fuentes. Nascut a Ciutat de Panamà el 1928, Fuentes és autor de novel·les com 'Terra Nostra' o 'La muerte de Artemio Cruz'.

El dilluns successiu, 18 de juny serà el dia de la projecció de la pel·lícula 'Gringo Viejo', de Luis Puenzo. Basat en la novel·la homònima de Carlos Fuentes, el film està ambientat durant la revolució mexicana i explica com es creuen les vides de tres personatges mentre s’enfronten a la guerra, l’amor i la mort. Amb interpretacions de Jane Fonda i Gregory Peck, entre d’altres.

Dimarts 19 de juny, l’escriptor mexicà Jorge Volpi pronunciarà la conferència 'El caballero de las letras' dedicada a la figura de Carlos Fuentes. Reconegut com un dels escriptors mexicans contemporanis de major prestigi, Volpi és un devot admirador de Fuentes, a qui considera creador d’una tradició literària per si mateixa.

stats