Cultura 30/03/2016

El pintor Carlos León, la galeria Guillermo de Osma, i el col·leccionista José María Lafuente reben el premi de la Fundación Arte y Mecenazgo

L'entitat, impulsada per La Caixa, els ha reconegut per la seva contribució "destacada" al sistema de l'art espanyol

Efe
1 min
Foto de família dels premis Arte y Mecenazgo 2016. D'esquerra a dreta: el galerista Guillermo de Osma,  Carlos León, la galeria Guillermo de Osma, la directora de la fundació Arte y Mecenazgo, Mercedes Basso; el pintor Carlos León, la directora general adjunta de la fundació La Caixa, Elisa Duran; i el col·leccionista José María Lafuente / FUNDACIÓN ARTE Y MECENAZGO

MadridEl pintor Carlos León, la galeria Guillermo de Osma i el col·leccionista José María Lafuente són els guardonats enguany per la Fundación Arte y Mecenazgo, impulsada per La Caixa. Amb aquests premis, la fundació vol reconèixer la contribució "destacada" dels premiats al sistema de l'art espanyol.

Segons la directora de la Fundación Arte y Mecenazgo, Mercedes Basso, el tres guardonats "són una referència indiscutible en els seus àmbits d'actuació dins el sector de l'art i és una coincidència que el coneixement és un element fonamental en els projectes dels tres.

El jurat dels guardons considera que Carlos León (Ceuta, 1948) "és un dels pintors més rellevants de la nostra època" i que "sempre ha estat compromès amb l'abstracció i ha mantingut una investigació incessant sobre els suports i la pintura, explorant les seves possibilitats expressives". El premi en aquesta categoria està dotat amb 50.000, 20.000 dels quals s'han de destinar a la producció d'un llibre d'artista del premiat.

Pel que fa a la galeria Guillermo de Osma, el jurat la "tasca fonamental que ha realitzat al llarg de 25 anys per donar a conèixer artistes i moviments significatius de l'art del segle XX que han sigut oblidats o apartats del discurs acadèmic tradicional". De Osma rebrà 40.000 euros per finançar un projecte que contribueixi a la difusió i internacionalització de la seva galeria.

Per últim, la Fundación Arte y Mecenazgo ha premiat l'Archivo Lafuente, fundat i dirigit per José María Lafuente per la tasca "ingent" per reunir "un valuós conjunt especialment significatiu per al coneixement i interpretació de l'art del segle XX". Aquest guardó és honorífic.

stats