Arts escèniques
Cultura 02/12/2019

Neix el Catbasur, un festival de teatre que uneix Catalunya i Buenos Aires

Quatre obres catalanes competiran per fer el salt a l'Argentina amb la Sala Moscú

Núria Juanico
1 min
Foto de família amb el jurat i els artistes del festival Catbasur

BarcelonaLa sala La Badabadoc de Gràcia compleix cinc anys i, per celebrar-ho, ha creat el Catbasur, un festival de teatre unipersonal. "D'ençà que vam obrir hem estat molt vinculats amb l'Amèrica Llatina i, en especial, amb Buenos Aires. El Catbasur és el nexe que ara ens uneix", explica el codirector de La Badabadoc, Àngel Grisalvo, que afegeix que l'objectiu d'aquesta nova proposta és "promocionar les companyies catalanes a l'exterior i internacionalitzar-les". El festival, que tindrà lloc del 2 al 30 de desembre, acollirà quatre obres de creació catalana que competiran per endur-se dos premis, el del jurat i el del públic.

D'una banda, un jurat format per crítics, periodistes i artistes (entre els quals hi ha l'escenògraf Paco Azorín) escollirà quin espectacle mereix viatjar fins a Buenos Aires, on formarà part de la programació de la Sala Moscú. L'artista guanyador participarà en el circuït 'off' de l'escena argentina i impartirà xerrades i tallers per a professionals de les arts escèniques. En paral·lel, el Catbasur també acollirà el premi del públic, que decidirà quina de les quatre obres exhibides mereix fer temporada a La Badabadoc.

Els espectacles que formaran part d'aquesta primera edició del festival són Mirta en espera d'Ángela Palacios, El asesino imprevisto protagonitzat per Albert Requena, Migrante de Juan Pablo Mazorra i Cándida d'Anna Tamayo. Són quatre peces de gèneres molt diferents –toquen des del drama i la tragicomèdia fins al cabaret– que comparteixen un punt en comú: només hi haurà una persona a l'escenari. En paral·lel, el festival programarà també a La Badabadoc dos muntatges provinents de l'Argentina, Para mí sos hermosa de Marcelo Nacci i El amante de los caballos de Lisandro Penelas.

stats