Promoció
Cultura 18/05/2021

Els CD dels grans èxits de La Trinca, amb l’ARA

El 'pack' de 10 CDs es pot obtenir a la botiga web de l’ARA, del 19 de maig a l’1 de juny, per 69,95€

1 min
La Trinca

Ironia, humor, jocs de paraules, metàfores –que aconseguien burlar la censura de la dictadura franquista– i melodies alegres i encomanadisses –algunes de les quals pertanyen al gran repertori clàssic, de Beethoven a Strauss– són l’essència de les cançons de l’històric trio de Canet de Mar, La Trinca, que va estar format per Josep Maria Mainat, Toni Cruz i Miquel Àngel Pascual.

L’ARA ofereix els deu primers títols del grup, des de Tots som pops (1969) a Vestits de milionaris (1977), que inclouen temes com Mort de ganaMollerussa, mon amourCoses de l’idioma i Festa major.

La Trinca va suposar una alenada d’aire fresc a la cançó catalana i al món de l’espectacle. Les crítiques socials i polítiques de la majoria de les seves cançons, que són part de la memòria col·lectiva del país, i fins i tot han donat peu a expressions populars, cal situar-les a l’època en què van ser escrites –finals del franquisme i primers anys de la democràcia–, però algunes, uns cinquanta anys després, continuen sent de plena actualitat.

El pack dels deu CDs de La Trinca es pot obtenir per 69,95€, del 19 de maig a l’1 de juny, en aquest enllaç.

stats