CÒMIC
Cultura 08/04/2014

Cels Piñol i Àlex Santaló publiquen un còmic sobre el 1714 amb un protagonista inspirat en Rambo

'1714 Baluard' (Panini Comics) presenta la història del veterà de guerra Joan Constantí Rambó, que lluita contra l'exèrcit francès

Acn
1 min
Una imatge del protagonista del còmic '1714 Baluard' / ACN

BarcelonaEls dibuixants Cels Piñol i Àlex Santaló publiquen el còmic '1714 Baluard' amb l'editorial Panini Comics. El protagonista d'aquesta història ubicada en el marc del Tricentenari, Joan Constantí Rambó, està inspirat en el personatge de John Rambo.

La història se situa el novembre del 1714, passat ja el setge de Barcelona, i se centra en la missió secreta que ha de complir Rambó, un fuseller de muntanya, veterà i heroi de guerra. Joan Rambó arriba a les proximitats de Ger, a la Cerdanya, amb una missió secreta que ha de dura a terme després de la pèrdua de Barcelona, que és preservar el penó de Santa Eulàlia i portar-lo en un lloc segur. En el seu camí, però, es topa amb les tropes franceses, que l'arraconen i l'obliguen a amagar-se i fer-los front.

La trama beu, com admeten els mateixos creadors, del llibre 'First blood', obra en què es basa la pel·lícula 'Acorralat' (1982), protagonitzada per John Rambo (Sylvester Stallone), que tracta sobre l'acorralament d'un ex boina verda després de ser detingut per la policia. "John Rambo va patir la seva pròpia derrota al Vietnam. En Joan Constantí Rambó va ser derrotat a Barcelona. Els seus camins eren molt similars", explica Piñol.

Sis planes del còmic formaran part de l'exposició 'Còmics en guerra' que es podrà visitar al Saló del Còmic de Barcelona 2014, que tindrà lloc del 15 al 18 de maig.

stats