Centelles
Cultura 03/10/2011

Agustí Centelles viatja a Nova York

La Universitat de Nova York exhibirà a partir de dimecres les imatges que el fotoperiodista va captar durant la Guerra Civil i les que va fer com a intern al camp de concentració de Bram

Ara
1 min
Centelles a nova York

BarcelonaAmb el títol Centelles in_edit_oh! The Spanish Civil War Photographs of Agustí Centelles (The French Suitcase), la Universitat de Nova York exhibirà per primera vegada als Estats Units les fotografies que Agustí Centelles va fer durant la Segona República, la Guerra Civil Espanyola i les que va captar mentre va estar internat al camp de concentració de Bram.

L'exposició ha estat organitzada pel Centre Documental de la Memòria Històrica de Salamanca del ministeri de Cultura, que va comprar l'arxiu als hereus de Centelles per 700.000 euros el 2009. Exhibir les imatges del cèlebre fotoperiodista als Estats Units era part del pacte que van fer els germans Centelles amb el ministeri a canvi de vendre'ls l'arxiu del seu pare, que conté 10.000 fotografies. Amb l'exposició també es publica un catàleg de 324 pàgines sobre l'obra d'Agustí Centelles amb articles d'historiadors i documentalistes i un recull de les revistes estrangeres que van publicar les seves fotos de la Guerra Civil, entre elles una portada del Newsweek.

stats