Cultura 12/08/2015

S'estrenarà un documental sobre 'Charlie Hebdo' al Festival de Cine de Toronto

'Je suis Charlie' mostra diverses entrevistes amb els supervivents de l'atac terrorista al setmanari satíric d'aquest mes de gener

Ara
1 min

'Je suis Charlie' és el títol del nou documental sobre l'atac terrorista d'aquest mes de gener al setmanari satíric 'Charlie Hebdo' de França, que s'estrenarà mundialment aquest setembre al Festival Internacional de Cine de Toronto.

La pel·lícula, dirigida pels francesos Daniel i Emmanuel Leconte, pare i fill, mostra diverses entrevistes amb els supervivents de l'equip editorial de la revista. El documental s'ha descrit com un homenatge als que "van morir per defensar una certa idea de França".

Durant l'atac terrorista a la revista 'Charlie Hebdo' van morir 12 treballadors del setmanari. L'atemptat va generar que gent de tot el món adoptés l'eslògan 'Jo sóc Charlie' com a senyal de suport. A més, també va desencadenar un debat sobre els límits de la llibertat d'expressió.

Els directors d'aquest film són autors també del documental 'C’est dur d’être aimé par des cons', del 2008, sobre el conflicte que va tenir la revista l'any 2005, quan va publicar una caricatura del profeta Mahoma plorant.

stats