Arts escèniques

Cinc espectacles de circ per a aquest Nadal

Propostes clàssiques i contemporànies s'alternen a la cartellera de les festes

3 min
Un moment de 'Sotrac', el nou espectacle de l'Ateneu Popular 9 Barris

BarcelonaLa cartellera nadalenca de circ estarà marcada per algunes estrenes, però també pel retorn d'espectacles que, arran de la pandèmia, van veure com el seu recorregut d'exhibició quedava aturat. Aquest Nadal es combinaran propostes de circ més clàssic, més marcades pels números tradicionals, amb espectacles de circ contemporani, que arriben carregats d'una forta crítica social. Hem triat els cinc espectacles de circ més destacats d'aquest any.

1.

'Sotrac'

Del 18 de desembre al 23 de gener a l'Ateneu Popular 9 Barris

El 26è Circ d'Hivern de l'Ateneu Popular 9 Barris furga en els problemes actuals a través de l'humor. Dirigit per Raül Garcia –membre de la companyia Les Dessous de Barbara–, Sotrac reflexiona sobre com aprofitem el temps, com gaudim de la vida i com ens enfrontem a la mort. L'espectacle explora els límits escènics per llançar una crítica clara contra l'aïllament provocat per les noves tecnologies i contra les economies de plataforma.

2.

'Nuye'

Del 27 al 30 de desembre, del 2 al 4 i del 6 al 9 de gener al Mercat de les Flors

La companyia "eia" torna amb 'Nuye'.

Després d'estrenar Nuye al Festival Grec i de fer-la girar per diversos festivals d'Europa, la companyia de circ "eia" torna al Mercat de les Flors amb aquest espectacle que explora les relacions de parella. L’equilibri, la confiança, la dualitat i la separació són alguns dels temes que aborda la peça, dirigida per Armando Rabanera Muro i Fabrizio Giannini. Amb sis acròbates en escena, Nuye planteja com és la relació que tenim amb els altres i com podem connectar amb aquelles parts més ocultes de nosaltres mateixos.

3.

'Vekante'

Al Port Vell de Barcelona fins al 27 de febrer

Actuació del Circ Raluy.

Vekante és una paraula en esperanto que significa despertar. I això és precisament el que fa el protagonista de l'espectacle del Circ Històric Raluy, un jove que s'integra en una companyia circense. Els seus membres l'acompanyaran en un viatge per descobrir la màgia del circ més tradicional. Ballarins, pallassos, actors i acròbates li demostraran –a ell i a tot el públic– que no tot és el que sembla i que a vegades, amb passió i persistència, es pot aconseguir creuar els límits del cos.

4.

'Circ de Nadal de Girona'

Del 25 al 29 de desembre al Pavelló de Fontajau

Alexandra Begicheva és artista de cercle aeri.

El Pavelló de Fontajau de Girona tornarà a reunir els artistes de circ internacionals més potents amb un espectacle que transcorre en una pista de gel. Hi passaran acròbates de cercle aeri, de corda vertical, de rodes alemanyes i de barra russa. També hi haurà pallassos, malabaristes, xanqueres i artistes de cubs giratoris. En total seran 38 convidats de diversos països del món que actuaran acompanyats en directe de l'orquestra Paris Circus sobre 900 metres quadrats de gel.

5.

'Udul'

23, 27, 28, 29 i 30 de desembre a Vilanova i la Geltrú

Los Galindos a 'Udul'.

La companyia Los Galindos planta de nou la seva iurta a Vilanova i la Geltrú per repescar Udul, l'espectacle que van estrenar el 2018 i que han fet voltar per tot Catalunya. Es tracta d'una peça íntima protagonitzada per dos personatges que s'han de vendre a qualsevol preu per seguir existint. A partir d'aquest dilema, Udul és un viatge emotiu sobre la tenacitat, la cortesia, l'ego i la por, que apareixen a escena mitjançant números de bicicleta artística, equilibrisme acrobàtic, barra giratòria, pallassos i moviment teatral.

stats