Cinema

10 pel·lícules imprescindibles de l'Atlàntida Film Fest

El festival de cinema ofereix un centenar de títols online fins al 24 d'agost

3 min
Carmen Kassovitz a 'Heartbeast'

BarcelonaEl creixement de l'Atlantida Mallorca Film Fest, que aquests dies celebra una nova edició a Palma amb convidats de renom com Marina Abramovic, Neil Jordan i Isabelle Huppert, no ha d'eclipsar la potència de la seva edició online: l'Atlàntida Film Fest, el gran festival de Filmin. Fins al 24 d'agost, el portal acollirà més de cent pel·lícules inèdites de cinema d'autor.

'Atlantide'

Un 'Fast & Furious' aquàtic als canals de Venècia

La sensació de l'últim Festival D'A és aquesta hipnòtica incursió en el submon dels adolescents que circulen a tota velocitat pels canals venecians i les illes del voltant amb llanxes ràpides i música electrònica a tot volum. Yuri Ancarani copsa aquest univers hipermasculí amb la seva càmera alhora que filma Venècia com no l'havíem vist mai.

Tràiler d''Atlantide'

'Jusqu'ici tout va'

Cinema dins del cinema en l'era del Me Too

Francesc Cuéllar, estrella ascendent del teatre català, debuta com a director amb aquesta peça de cambra en què ell mateix i Lola Marceli són un cineasta i una actriu que s'enfronten per un nu que ell vol rodar i que ella creu innecessari.

Tràier de 'Jusqu'ici, tout va'

'Earwig'

El conte de terror de Lucile Hadzihalilovic

“Gràcies al jurat per premiar una pel·lícula fosca, silenciosa, llarga i sense guió”, va dir Lucile Hadzihalilovic al rebre el premi especial del jurat del Festival de Sant Sebastià per la fascinant Earwig, una faula sinistra i poètica amb ecos del cinema dels germans Quay.

Tràiler d''Earwig'

'Softie'

Llums i ombres de la preadolescència

Sensible coming of age que segueix el dia a dia d'un nen de 10 anys que té cura del germà petit i encaixa amb maduresa sorprenent el divorci dels pares alhora que comença a prendre consciència de les limitacions del seu context social. Premi al millor film de la secció Talents del D'A.

Tràiler de 'Softie'

'After blue'

'Western' fantàstic, feminista i 'queer'

Un món futurista només habitat per dones on la malvada de torn es diu Kate Bush. És l'escenari de la fantasia feminista i queer de Bertrand Mandico, una barreja psicodèlica i extrema entre la ciència-ficció i el western que va impactar en l'última edició del Festival de Sitges.

Tràiler d''After blue'

'La amiga de mi amiga'

La Barcelona 'queer' es petoneja al Zumzeig

La comèdia lesbiana i cinèfila de l'any. Seguint els passos de Marc Ferrer, Zaida Carmona escriu, dirigeix i protagonitza una història d'embolics sentimentals i esperit underground amb cameos a dojo i moltes escenes al Zumzeig. Premi de la secció Un Impuls Col·lectiu del D'A.

Tràiler de 'La amiga de mi amiga'

'Jo, Cristina F'

El film sobre les drogues que va marcar una generació

L'Atlàntida recupera una de les pel·lícules més polèmiques dels anys 80. Basada en fets reals, relata la iniciació en el món de les drogues d'una adolescent berlinesa de 13 anys fascinada per la música de David Bowie, que té una presència important al film.

Tràiler de 'Yo, Cristina F'

'Passion'

Catolicisme i sadomasoquisme, combinació guanyadora?

La directora Maja Borg es planteja a Passion si els principis cristians poden conviure amb les pràctiques sexuals bondage. No és una boutade, sinó el principi d'una recerca espiritual sobre la identitat, els processos terapèutics i la diversitat de relacions afectives i sexuals.

Tràiler de 'Passion'

'Heartbeast'

Retrat d'una obsessió en clau hip-hop

Una aspirant a rapera de 17 anys comença a obsessionar-se per la seva nova germanastra, una ballarina que viu una perillosa doble vida de sexe i alcohol. Desig incontrolat, hip-hop i una protagonista magnètica en el potent i estilitzat debut d'Aino Suni.

Tràiler de 'Heartbeast'

'Guermantes'

Comèdia teatral lluminosa i lleugera

La pel·lícula pandèmica més lluminosa. Christophe Honoré i un grup d'actors de la Comédie Française van filmar durant el confinament aquest film sobre una troupe teatral que porta a escena El món de Guermantes de Marcel Proust. Espurnejant, musical i juganera.

Tràiler de 'Guermantes'
stats