Cinema

Animació feminista, inclusiva i diversa a l’Animac de Lleida

La mostra programa 179 films entre el 15 i el 18 de febrer

Toni Solomando
2 min
Fotograma de 'Kutxa Beltza'

BarcelonaL’Animac ha presentat aquest dimarts la seva 28a edició, dedicada a la diversitat i accessibilitat al cinema d’animació. Entre els dies 15 i 18 de febrer, la Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya acollirà la projecció de 179 films, entre els quals 5 premieres mundials, juntament amb activitats i tallers paral·lels.

La seva directora, Carolina López, ha explicat que l’objectiu d’aquesta edició és reflectir que l’animació “porta diversitat al seu ADN” i dona visibilitat a la “realitat dels nostres temps” amb temes com “la identitat de gènere, la inclusió o el feminisme”. A més, ha afegit que el fil conductor d’enguany ha permès fer un festival “més accessible” gràcies a les inclusions de sessions relaxades i llenguatge de signes i l’adaptació de diverses projeccions per al públic amb trastorns de l'espectre autista (TEA).

Durant el transcurs del festival s’atorgarà el Premi Honorífic a la directora Isabel Herguera en reconeixement de la seva trajectòria i el seu temps com a directora de l'Animac; el Premi Animation Master a un dels mestres de l’animació stop-motion, el britànic Barry Purves; i el Premi Trajectòria a la dibuixant Roser Capdevila, per la seva aportació a la cultura amb la creació de personatges com Les Tres Bessones.

La mostra inclou diverses conferències i tallers sobre el món de l’animació amb participació d'Herguera i Purves i també està prevista la xerrada del dibuixant José Luis Ágreda, que parlarà del seu treball com a director d'art a Robot dreams. "Hem de celebrar que una pel·lícula com Robot dreams, de producció catalana, no només està nominada a quatre Premis Goya, sinó que és una de les pel·lícules nominades als Oscars", ha dit López.

Tràiler d''El sueño de la sultana'
stats