Cinema
Cultura Crítiques 25/10/2022

Què hi ha al soterrani d’un Airbnb? La resposta, al film sorpresa del cinema de terror del 2022

Una casa d’aparença anodina esdevé un autèntic passatge del terror a 'Barbarian', de Zach Cregger

1 min
Fotograma de 'Barbarian'
  • Direcció i guió: Zach Cregger.
  • 103 min.
  • Estats Units (2022).
  • Amb Georgina Campbell, Bill Skarsgård, Justin Long i Richard Brake.

“Què s’amaga darrere de la porta?” A partir d’aquest interrogant bàsic en el suspens, Barbarian dissenya un tirabuixó conceptual que a la seqüència més memorable del film s’estira amb una qualitat elàstica prodigiosa. En alguns moments podem fantasiejar masoquistament que la barreja de patiment i gaudi de l’instant s’allargui indefinidament, però Zach Cregger necessita rebentar (literalment) la bombolla de tensió per descobrir l’autèntica dimensió de la proposta.

Plantejada enganyosament com una peça en dos actes –el primer, protagonitzat per dos desconeguts que coincideixen de manera accidental a l’allotjament que han reservat per internet; el segon, per un odiós director de cinema caigut en desgràcia després de ser acusat d’agressió sexual–, Barbarian creua personatges i llança digressions amb atreviment funambulista prenent com a únic punt de referència una casa d’aparença anodina que esdevé autèntic passatge del terror.

Pot ser que la tendència de Cregger a posar en primer terme el seu enginy acabi debilitant el potencial paorós de la pel·lícula, però el seu gust pel grotesc i la naturalitat amb què dona un gir lúdic a les ombres de l’especulació immobiliària i als dimonis del Me Too validen la seva justa candidatura a sorpresa del cinema de gènere d’aquest 2022. Llàstima, això sí, que a casa nostra la distribució ens privi d’experimentar-la en una sala agermanada en l’esglai.

'Barbarian'
stats