Cinema

El fenomen 'Barbenheimer' empeny la taquilla al millor resultat en 10 anys

La taquilla de l'última setmana a l'Estat ha sigut de 24 milions d'euros, la més gran des del 2013

2 min
Un fotograma de la pel·lícula 'Barbie'

BarcelonaEl fenomen Barbenheimer continua imparable. L'èxit d'Oppenheimer i, sobretot, de Barbie, ha empès la recaptació de l'última setmana a xifres històriques: des del divendres 21 fins al dijous 27 de juliol, els cinemes de l'Estat han recaptat segons l'auditora d'audiències Comscore 24 milions d'euros, la xifra setmanal més alta en 10 anys. Aproximadament la meitat de la taquilla correspon a Barbie, que aquest dijous superava els 12 milions de recaptació, el doble que el seu rival més immediat, Oppenheimer, que ha superat els 6 milions.

La clau d'aquest èxit no ha sigut només l'èxit del primer cap de setmana, sinó l'extraordinària afluència del públic a les sales entre setmana. Del dilluns 24 al dijous 27, Barbie ha recaptat més de 5,5 milions, és a dir, més que els 5,1 milions dels tres dies del cap de setmana (i cal afegir-hi els 1,8 milions d'euros del dijous 20 de juliol, el dia de l'estrena). Aquest comportament excepcional del públic entre setmana ha fet que cada dia s'assolissin xifres de taquilla inèdites des d'abans de la pandèmia, com els 900.000 espectadors del dimecres 26, el dia de més afluència als cinemes. A més, l'efecte d'arrossegament (i les sessions exhaurides de Barbie i Oppenheimer) ha beneficiat també la resta de pel·lícules de la cartellera i ha arrodonit una setmana històrica.

Barbenheimer també és un fenomen en el mercat internacional. Barbie ja ha superat els 500 milions de recaptació arreu del món, mentre que la recaptació d'Oppenheimer se situa prop dels 250 milions, que, tot i quedar lluny de la bogeria de Barbie, segueix sent una de les millors xifres d'estrena de la carrera de Christopher Nolan, només superada per les d'El cavaller fosc i El cavaller fosc: la llegenda reneix. Tot un èxit considerant que Oppenheimer no és una pel·lícula de superherois, que als Estats Units té una classificació R que limita el públic que la pot veure i que dura unes tres hores. I el fenomen Barbenheimer podria continuar la segona setmana, ja que no hi ha estrenes potents a la cartellera que li puguin fer ombra, només la comèdia de terror de Disney Mansión encantada.

stats