Premis Nacionals del Ministeri de Cultura
Cultura 26/11/2012

El Festival Trapezi de Reus, Premio Nacional de Circ 2012

El Ministeri d'Educació, Cultura i Esports reconeix "el compromís amb la nova creació, la projecció internacional i l'apropament d'aquest gènere a tots els públics" de la cita tarragonina

Ara
1 min
Una imatge de 'Descarrilat', de Los Galindos, l'espectacle inaugural de Trapezi 2012 / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaEl Festival Trapezi de Reus, que aquest any va patir una tisorada del 21% del pressupost, ha rebut el Premio Nacional de Circ, dotat amb 30.000 euros, que atorga el Ministeri de Cultura i Esports. El jurat ha valorat el compromís del Festival amb "la nova creació espanyola, la seva importància per la projecció internacional de les arts circenses i l'apropament d'aquest gènera a tots els públics".

El jurat també ha destacat "el seu paper com a fòrum d'intercanvi entre companyies i programadors d'àmbit nacional i internacional i la seva contribució a l'economia i al turisme".

El passat maig es va celebrar la setzena edició del festival amb un nou director, Jordi Gaspar. Les retallades van obligar a reduir el nombre de companyies, -les contractacions van passar de 49 a 38–. La nova direcció va fer una aposta per les companyies estatals, que van arribar a les 25 (el 88% del les quals eren catalanes). En el seu setzè any de vida el festival va continuar apostant per les coproduccions de circ que es poden veure en els teatres.

stats