Eleccions 20-N
Cultura 16/11/2011

Els intel·lectuals insten CiU a defensar la cultura catalana

Un grup de 26 intel·lectuals, entre ells el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha firmat un manifest en què demanen el compromís convergent davant els canvis que "es preveuen"

Ara
1 min

BarcelonaUn grup de 26 intel·lectuals ha adreçat un manifest a CiU en què demana que aquesta formació política defensi la cultura catalana davant la "conjuntura adversa" que, en la seva opinió, s'obrirà després de les eleccions generals del 20 de novembre. Els firmants temen pel futur de la cultura catalana quan, segons vaticinen totes les enquestes, el PP guanyi per majoria absoluta.

El manifest, titulat "Per Catalunya la cultura", demana a les forces polítiques catalanistes que "facin seus" una sèrie de compromisos en defensa de l'autogovern, el finançament i la llengua catalana, però matisa que CiU, "com a principal força catalanista", és la que ha d'assumir i defensar amb "més eficiència" aquests principis. Els manifestants asseguren que "per les seves responsabilitats de govern a Catalunya i per la trajectòria al servei el país, confiem que CiU mantindrà i defensarà també a Madrid aquestes idees".

Els 26 intel·lectuals que firmen el manifest defensen el pacte fiscal, el català com a llengua pròpia de Catalunya i de l'ensenyament, i la reivindicació dels mitjans de comunicació públics de Catalunya davant "qualsevol intent de recentralització i d'involució de l'autogovern per part de l'Estat".

Entre els firmants, a més de Mascarell, hi ha l'expresident del Parlament Joan Rigol; l'exconseller de Cultura Joaquim Ferrer; els escriptors Xavier Bru de Sala, Vicenç Villatoro, i Joan Barril, i acadèmics com l'historiador Jaume Sobrequés.

stats