Cultura 11/02/2015

Els directors de 'Ciutat morta', sobre la plantada a Trias: "Simbolitza unes coses que no podem permetre que continuïn passant per alt"

Xavier Artigas diu a Catalunya Ràdio que “mala educació” és que “la policia de la teva ciutat et torturi amb total impunitat”

Ara
1 min
Xavier Artigas marxant del Saló de Cent / BTV

Barcelona"Va ser una acció coherent amb el que sempre hem defensat. La imatge és important, però no la buscàvem". Així ha justificat Xavier Artigas, un dels directors del documental 'Ciutat morta', la plantada que ahir dimarts li van fer a l'alcalde Xavier Trias en el lliurament dels premis Ciutat de Barcelona.

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Artigas ha explicat que Xavier Trias, com a alcalde de Barcelona, "simbolitza unes coses que no podem permetre que continuïn passant per alt", i ha posat d'exemple els desnonaments que es produeixen a la ciutat. Alhora, ha remarcat que Trias no ha mostrat "cap voluntat" de "demanar perdó", en nom de l'Ajuntament, pels fets del 4-F que relata 'Ciutat morta'.

El director ha subratllat que l'equip del documental ha acceptat la dotació econòmica del premi per "respecte al jurat" i perquè són "diners públics" que "volem que es destinin a fer les investigacions" sobre abusos policials que, considera, hauria de fer el mateix Ajuntament.

Artigas també ha respost a l'allau de comentaris a les xarxes socials que els titllen de maleducats per haver plantat l'alcalde Trias i ha afirmat amb contundència: "Mala educació és que la policia de la teva ciutat et torturi amb total impunitat".

stats