Clàssica
Cultura 17/06/2011

Un quart de segle de la Simfònica del Vallès

El 25è aniversari de l'Orquestra Simfònica del Vallès centrarà la XVI temporada dels Simfònics al Palau de la Música Catalana. En una línia continuista, Rubén Gimeno serà per tercer any consecutiu el director titular de la formació i, com a novetat, el trombonista Christian Lindberg en serà l'artista resident. Bach i Beethoven seran els eixos bàsics dels deu concerts de la formació al Palau

Acn
2 min
El trombonista Christian Lindberg serà l'artista resident de l'OSV

BarcelonaEl director Rubén Gimeno seguirà al capdavant de l'Orquestra Simfònica del Vallès durant la temporada en què la formació celebrarà el seu 25è aniversari. Una de les sorpreses per commemorar l'efemèride serà la interpretació de les fanfares que nou compositors catalans, entre ells Salvador Brotons i Moisès Bertran, regalaran a l'OSV.

Pel que fa al repertori, Gimeno ha destacat dos pilars bàsics: la música de Bach i el cicle de Beethoven. Referint-se a la interpretació del mestre del barroc, Gimeno ha parlat d'un "acte de purificació" que servirà per introduir el públic a l'ambient del concert.

Quant a Beethoven, Gimeno ha assegurat que és un compositor "molt apreciat pel públic" i que per a l'OSV suposa un "projecte de futur" ja que en els pròxims tres anys interpretarà totes les simfonies del compositor de Bonn. En aquesta propera temporada, la formació vallesana interpretarà les Simfonies núm. 2, 5 i 7.

L'encarregat d'inaugurar la temporada serà el mestre català Josep Pons que dirigirà el primer concert de la temporada amb un repertori de sardanes orquestrades i la famosa Simfonia núm. 40 de Mozart. Serà en el concert de la segona temporada que Gimeno es posarà al capdavant de l'orquestra per fer un concert en què es combinarà la música coral de Bach, amb el silenci de 4'33 de John Cage i el Carmina Burana de Carl Orff.

Un dels altres concerts que no dirigirà Gimeno aquest any serà el tradicional festival de valsos i danses de l'època nadalenca. Serà Michal Nesterowicz qui estarà al capdavant de la formació el 10 de desembre quan interpretarà Strauss i Bielecki. Gimeno també cedirà la batuta a Shi-Yeon Sung perquè dirigeixi el violí de Mirela Lico i obres de Bach, Schubert i Beethoven. Finalment, l'últim concert al Palau el dirigirà David Giménez.

El trombonista Christian Lindberg serà l'artista resident i, a més de dirigir el setè concert, protagonitzarà el novè concert com a solista amb obres de Bach, Mozart, Beethoven i d'ell mateix. En l'àmbit dels solistes, la pròxima temporada de l'OSV apostarà per joves promeses i solistes reconeguts com el pianista Fazil Say, la violinista Veronika Eberle, la violoncelista Beatriz Blanco i els pianistes guanyadors dels premis Maria Canals i Ricard Viñes: Alesksei Lebedev i Daniil Tsvetkov.

Jordi Cos, president de l'OSV, ha dit que el "passat és una referència per projectar-se cap al futur, però el que interessa és el present i l'orquestra mai no havia estat tan valorada artísticament com ara".

Cos ha mostrat una total confiança tant en les possibilitats artístiques de la formació com en el model "de futur" basat en la col·laboració entre empreses privades i públiques i que dóna una "empresa cultural rendible socialment però molt menys costosa per les administracions". L'Orquestra Simfònica del Vallès també farà sis concerts a Sabadell, dos al Teatre M. La Faràndula i quatre al Teatre Principal de Sabadell.

stats