Propietat intel·lectual
Cultura 02/12/2011

El consell de ministres en funcions aborda avui la llei Sinde

La norma, molt criticada pels internautes, preveu el tancament de les pàgines web que facilitin les descàrregues il·legals. Es crearà una comissió de la Propietat Intel·lectual que vetllarà pel compliment del reglament

Ara
1 min

BarcelonaEl govern de Zapatero en funcions abordarà aquest divendres la polèmica Llei Sinde a falta de pocs dies pel traspàs de poders al PP.

El ministre de la Presidència en funcions, Ramón Jáuregui, ho ha confirmat en una entrevista a Punto Radio. Ja s'havia especulat sobre l'aprovació de la llei en el consell de ministres de la setmana passada, però finalment no es va dur a terme. La llei vol crear un "sistema d'intervenció judicial per perseguir el comerç fraudulent de la creació", segons Jáuregui.

El ministre ha assegurat que el PP està "absolutament" d'acord amb la llei.

Serà precisament el pròxim Congrés, amb majoria de populars, el que haurà de ratificar el nou reglament que persegueix les descàrregues sense autorització d'obres protegides pels drets d'autor.

La llei, que preveu el tancament o bloqueig de les pàgines web que facilitin les descàrregues il·legals en un màxim de deu dies, també contempla la creació d'una comissió de la Propietat Intel·lectual que vetlli per l'acompliment del reglament.

La norma ha estat molt criticada per alguns sectors, especialment a internet.

Al febrer, la llei Sinde ja va passar pel Congrés, on va obtenir els vots favorables del PP, PSOE i CiU, i el 24 de novembre el Consell d'Estat va aprovar el dictamen sobre la llei, cosa que va facilitar que el reglament impulsat per la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, arribi avui al consell de ministres.

stats