Cultura 07/08/2021

Consuelo Císcar, exdirectora de l'IVAM, va llançar la carrera del seu fill amb recursos del museu

Condemnada a pagar 75.000 euros per fer servir el càrrec i recursos públics per promocionar Rablaci

Ara
1 min
Consuelo Císcar en el moment de la seva arribada al jutjat

BarcelonaL'exdirectora de l'IVAM Consuelo Císcar ha reconegut que va afavorir el seu fill, un artista conegut com a Rablaci (Rafael Blasco Císcar), amb els fons i els mitjans del museu valencià per promocionar la seva carrera artística. Segons Efe, ella i dos condemnats més hauran de pagar 75.000 euros en concepte d'indemnització (50.000 euros pels fons públics desviats i 25.000 euros pels danys a la reputació de l'entitat pública, així com al pagament de les despeses judicials).

L'Audiència de València ha condemnat Císcar, com a autora d'un delicte continuat de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics amb l'atenuant de reparació de dany i confessió, a un any i sis mesos de presó i inhabilitació per a ocupació o càrrec públic durant dos anys i sis mesos. No haurà de complir presó si no té cap altra sentència en dos anys i paga abans de dos mesos.

L'exdirectora de l'IVAM i els altres dos acusats, l'exdirector econòmic de l'IVAM Joan Carles Lledó i l'empresari Enrique Martínez Murillo, han reconegut la seva participació en els fets investigats. Consuelo Císcar va utilitzar el càrrec de directora de l'IVAM, que va ocupar entre 2004 i 2014, per promocionar el seu fill, que va començar la seva carrera artística com a escultor i fotògraf el 2007, fent servir els mitjans econòmics i personals del museu i intentant intercanviar favors amb determinades entitats que beneficiaven Rablaci, que és fill de l'exconseller de Solidaritat i exportaveu del PP a les Corts Rafael Blasco. La sentència és ferma i no s'hi pot presentar recurs.

stats