Cinema
Cultura 20/12/2011

David Fincher presenta la versió nord-americana de 'Millenium'

El director no ha volgut fer una adaptació a la realitat nord-americana, perquè fer-ho implicaria "canviar completament" la història

Efe
2 min

Nova YorkDavid Fincher, director de Seven o El club de la lluita, ha tornat al gènere del thriller amb l'adaptació nord-americana de la novel·la Millenium, del suec Stieg Larsson. Fincher, que ha presentat avui The Girl With the Dragon Tattoo a Nova York, l'adaptació de la primera novel·la de la trilogia de Larsson, no es planteja, de moment, dirigir les dues següents entregues: "Normalment, els estudis cinematogràfics no es comprometen amb un director, fins i tot quan s'espera que hi hagi tres entregues", ha assenyalat Fincher.

Fincher ha presentat el film acompanyat de dos dels protagonistes, Daniel Craig i Rooney Mara. Craig, que es va fer famós per interpretar l'incombustible agent 007, és el periodista Mikael Blomkvist. En aquesta primera novel·la, el periodista s'uneix amb la misteriosa i intrèpida Lisbeth Salander, una hacker informàtica molt hàbil, per resoldre un misteriós assassinat. "M'agradaria molt protagonitzar les dues següents entregues", ha afirmat Craig, un desig que també ha fet públic Mara.

El cineasta ha afirmat que, en cas d'adaptar les altres dues novel·les, les rodaria una darrera de l'altra. "Es tracta, si fa no fa, de la mateixa història. No tindria sentit anar a Suècia, rodar, tornar als Estats Units, editar, estrenar, i després tornar a Suècia per començar de nou", afirma Fincher. Tant ell com el guionista, Steve Zaillian, van decidir que no farien una adaptació a la realitat nord-americana, perquè això implicaria "canviar completament" la història.

Rooney Mara, que ha estat nominada com a millor actriu als Globus d'Or, no ha volgut tenir en compte les versions existents del personatge que interpreta, Lisbeth Salander, i va preferir "imaginar-se-la". Després de rodar la pel·lícula, ha confessat que li ha resultat difícil desfer-se del personatge, fins al punt que fins ahir no havia volgut veure la pel·lícula.

stats