CULTU(VI)RAL
Cultura 05/09/2019

La decadència de Kevin Spacey arriba a la tuna

El cas és que les xarxes han passat de vilipendiar l’intèrpret de Sospitosos habituals i American Beauty a convertir-lo en un mem

Jordi Garrigós
2 min
La decadència de Kevin Spacey arriba a la tuna

Que Kevin Spacey hagi passat d’intèrpret reverenciat a defenestrat oficial de Hollywood només és culpa seva. El 2017 un actor va acusar-lo d’haver-lo assetjat anys enrere, quan era menor. Diversos treballadors i extreballadors de House of cards també van relatar agressions i abusos sexuals durant la producció de la sèrie. A partir de llavors, la carrera de Spacey se’n va anar en orris: expulsat ipso facto d’una de les ficcions més exitoses i prestigioses de tots els temps, i amb greus problemes per trobar una feina a l’alçada d’un guanyador de dos Oscars, la seva vida professional s’ha convertit en un constant infortuni.

Tot i que han estat diversos homes els que han assegurat haver patit abusos de l’actor, el cert és que només hi ha un cas al jutjat, el d’un noi que treballava en un bar i a qui, presumptament, l’actor hauria tocat el penis després d’incitar-lo a beure. Avui dia, i després que la mare de la víctima admetés aquest juliol que va esborrar fotografies del seu telèfon mòbil que eren vergonyants pel seu fill, Spacey té totes les paperetes per guanyar.

El cas és que les xarxes han passat de vilipendiar l’intèrpret de Sospitosos habituals i American Beauty a convertir-lo en un mem. Tot el que surt d’ell és vergonyant i busca ridiculitzar-lo, com els acudits després de saber-se que una de les seves últimes pel·lícules, Billionaire Boys Club, havia recaptat només 126 dòlars el dia de l’estrena. L’últim episodi que demostra en què s’ha convertit la imatge de l’actor és el trendig topic que ha protagonitzat aquesta setmana: s’ha filtrat un vídeo de l’intèrpret tocant La Bamba als carrers de Sevilla i acompanyat d’una tuna. Si fa uns anys ens haguessin dit que Frank Underwood cantaria amb “ un poquito de gracia” per Espanya, segurament hauria provocat justament una mica de gràcia. Ara només veiem uns metres més de fondària en el seu pou personal. Un tribunal dictaminarà la victòria o derrota de Spacey al jutjat: a internet fa anys que ha perdut.

stats