Cinema
Cultura 16/06/2019

'Els dies que vindran' triomfa al Fic-Cat, el Festival de Cinema en Català Costa Daurada

'La vida sense la Sara Amat' va guanyar el premi del públic i millor fotografia

Ara
1 min
David Verdaguer i Maria Rodríguez són els protagonistes d’Els dies que vindran.

Barcelona'Els dies que vindran', la pel·lícula de Carlos Marqués-Marcet sobre l'embaràs d'una parella interpretada per David Verdaguer i Maria Rodríguez, rodada en paral·lel a l'embaràs real de l'actriu, va guanyar ahir el premi a la millor pel·lícula del Fic-Cat, el Festival de Cinema en Català Costa Daurada que se celebra a Roda de Berà. L'altra gran triomfadora del palmarès va ser 'La vida de Sara Amat', el debut de Laura Jou, que adapta al cinema la novel·la de Pep Puig; el film es va endur el premi de votació popular i el de millor fotografia per la feina de Gris Jordana.

'Idrissa. Crònica d’una mort qualsevol' va aconseguir el premi al millor documental. El film és el nou treball de Xavi Artigas i Xapo Ortega, els directors de 'Ciutat morta', i està dedicat a Idrissa Diallo, un jove guineà que va morir al CIE de Zona Franca mentre era sota custòdia policial.

Entre la resta de premis del palmarès destaquen el de millor curt per a 'Jauria', de Gemma Blasco, millor videoclip per a 'Sense likes' de Jordi Castells i Aitor Garay, i la menció especial del jurat per a 'Ara', de Pere Solés.

stats