TEATRE
Cultura 10/05/2013

Joan Pera, Lloll Bertran i la versió més 'zorrilla' de 'Don Juan Tenorio'

L'adaptació al Teatre Condal del clàssic de José Zorrilla vol emular l'èxit que van tenir el tàndem de Mary Santpere i Joan Capri

Laura Fabregat
1 min
'Don Juan Tenorio' amb Joan Pera i Lloll Bertran

BarcelonaTeatre Condal

Aquesta nova versió vol ser també un homenatge als 100 anys del naixement de l'actriu Mary Santpere que, juntament amb Joan Capri, van representar aquesta mateixa obra al Teatre Romea l'any 1976. El resultat d'aquell espectacle van ser unes cues que arribaven fins a les Rambles, i espectadors que sortien de la sala encara amb llàgrimes als ulls de tant riure. Un èxit rotund. Ara, gairebé 40 anys més tard, Pera i Lloll els substituiran per aconseguir el mateix efecte: que el públic no deixi de riure. Per Pera, de fet, aquest "és un espectacle descaradament honest en tots els aspectes". I afegeix que "és molt difícil treure humor d'aquesta obra" però que la millor manera de fer-ho és "des d'un mateix, a partir de la pròpia actitud".

La comunicació constant amb el públic serà un altre punt clau de l'espectacle. És per això que Pera i Lloll no declaren el seu guió com a completat perquè comptaran amb "allò que el públic els vagi suggerint". L'aposta del Teatre Condal per l'entreteniment familiar i per les comèdies contemporànies, amb obres com 'No et vesteixis per sopar' o 'Sí, primer ministre', continua amb aquesta adaptació del clàssic de Zorrilla. L'estrena serà el dimarts 14 de maig.

stats