PROMOCIÓ
Cultura 21/12/2013

El DVD del concert al Liceu d'Antònia Font, amb l'ARA

Els lectors del diari el podran aconseguir avui, al preu especial de 9,95 euros

Ara
2 min
El grup farà tres concerts de comiat el 26, 27 i 28 de desembre al Teatre Principal de Palma.

BarcelonaEls lectors de l'ARA podran aconseguir avui diumenge -i al preu especial de 9,95 euros- el DVD que recull el concert dels Antònia Font al Gran Teatre del Liceu, celebrat el 30 de març del 2008. Aquest concert tan especial es va començar a coure l'any anterior, quan el grup de pop mallorquí va publicar el doble disc de grans èxits en versió orquestral Coser i cantar.

Al llarg dels disset anys de trajectòria, el grup de pop Antònia Font ha ofert centenars de concerts en tota mena d'escenaris. Un dels més singulars, però, ha estat el que van fer al Gran Teatre del Liceu el dia 30 de març del 2008. En aquella ocasió, el grup liderat per Joan Miquel Oliver va estar acompanyat per la New Royal Philharmonic Cuatro Quesos Orchestra, dirigida per Miquel Àngel Aguiló.

Les cançons del quintet, format per Pau Debon, Joan Miquel Oliver, Joan Roca, Pere Manresa i Pere Debon, van sonar diferent gràcies a l'arpa, a l'àmplia secció de corda -violins, violes, violoncels i un contrabaix- i a la de vent metall, que incloïa una flauta, un oboè, un clarinet, un fagot i dues trompes. El concert va estar basat en el repertori de Coser i cantar, que repassava els primers deu anys de trajectòria del grup, amb cançons com Tots els motors, Alegria, Alpinistes samurais, Vos estim a tots igual, Dins aquest iglú, Vitamina sol, Robot, Vehicle lunar, Mecanismes, Bamboo i Amazones a sa lluna.

Un 'Ara Tu' monogràfic

També l'ARA repassa els disset anys d'història dels Antònia Font amb un suplement monogràfic de 32 pàgines. S'hi explica amb tota mena de detalls, les principals fites discogràfiques; Sebastià Alzamora fa una anàlisi poètica de les lletres de les cançons; es repassa -un a un- tots els seus àlbums; hi ha entrevistes amb l'Antònia Font que va inspirar el grup i amb el seu mànager, Gerardo Sanz, i una àmplia selecció de músics comenten l'aportació del grup al panorama musical en català.

stats