Llibertat d'expressió
Cultura 26/04/2018

Elgio crema la sentència de l'Audiència Nacional

El raper de Sabadell ha sigut condemnat a dos anys i mig de presó per les lletres d'unes cançons

Ara
1 min

Barcelona"Acabo de rebre la sentència de l'Audiència Nacional en què se'm condemna a dos anys i un dia de presó per fer cançons", diu el raper sabadellenc Alex Nicolaev, més conegut per Elgio, en un vídeo que ha compartit a les xarxes socials.

Elgio decideix "fer un bon ús" de la sentència cremant les cinquanta pàgines de l'escrit judicial mentre pronuncia paraules de suport a Valtonyc, Pablo Hasél, els nois d'Altsasu, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart... "El següent pots ser tu", diu Elgio recordant un dels lemes de la campanya No Callarem per la llibertat d'expressió.

Elgio, juntament amb altres membres del col·lectiu La Insurgencia, s'enfrontava a una acusació d'enaltiment del terrorisme per les lletres d'unes cançons que parlen sobretot de desnonaments, especulació i violència policial. "Tot plegat ha tingut un impacte en la meva vida, però és també un atac a tots els que sou aquí, perquè és un dret que ens arrenquen a tots", va assegurar fa unes setmanes en un acte a Sabadell. "És una repressió permanent que ens afecta a tots i té un objectiu, que és fer agafar por. Nosaltres podem acabar a la presó, però els que tindreu por sereu tota la resta", va afegir. Elgio considera que l'estat espanyol és "feixista, repressor i autoritari", i reivindica la llibertat per a tots els presos que són a la presó per lluitar: "Independentment del que s'hagi dit a les cançons, ens hi hem de solidaritzar i demanar l'amnistia per a tots els presos".

stats