Cultura 22/12/2013

Una entitat de Madrid demana que no es projecti 'Tomboy' a les escoles franceses

CitizenGo al·lega que la cinta de Céline Sciamma fa "proselitisme de la ideologia de gènere"

Ara
1 min
"Tothom ha pretès ser algú altre en algun moment de la vida"

BARCELONA'Tomboy', de Céline Sciamma, cinta seleccionada pel festival de Berlín del 2011, explica la història d'una nena de 10 anys que indaga en la seva identitat sexual i es fa passar per noi després de tralladar-se a un suburbi parisenc. El 2012 el film va entrar en el circuit Escola i Cinema, finançat pel govern francès, segons explica Le Monde, que promou la cultura audiovisual dels joves. L'han vist uns 46.800 alumnes. Aquesta tardor, la projecció del film ha aixecat una polèmica similar a l'oposició que va generar el matrimoni homosexual a França.

Una entitat amb seu a Madrid, CitizenGo, que promou iniciatives ciutadanes en contra del matrimoni homosexual o l'avortament a diversos països del món, ha fet una petició contra la projecció del film a les escoles, després de queixes d'alguns pares. Afirmen que fa "proselitisme de la ideologia de gènere" i ho demostren amb el fet que va guanyar un premi Teddy Award a la Berlinale (destinat a films que toquen la temàtica LGBT).

La pel·lícula, escollida per 22 experts en educació i cultura, ha sigut catalogada de 'molt interessant' per un 80% dels alumnes que l'han vista.

stats