Cultura 07/06/2021

Una espectacular obra de fils de cotó i partitures al Liceu

El Saló dels Miralls acull una instal·lació de Chiharu Shiota inspirada en el 'Winterreise' de Schubert

2 min
'Last hope', la instal·lació de Chiharu Shiota al Saló dels Miralls del Liceu.

BarcelonaLast hope és el títol de la instal·lació de l’artista japonesa Chiharu Shiota que es pot veure al Saló dels Miralls del Liceu fins al 27 de juliol. L’obra, inspirada en el record d’infantesa d’un piano cremat, està feta amb fils de cotó ignífug i partitures de Winterreise i serà l’escenari de dos únics concerts de Tareq Nazmi i Gerold Huber, que avui i demà a les 19 h interpretaran el cicle de lieds de Schubert.

Shiota, que també acaba de crear una altra obra per al projecte Planta de la Fundació Sorigué, és l'artista convidada de la temporada del Liceu. Va començar a treballar en Last hope abans de la pandèmia atenent la petició del director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar. Per instal·lar-la al Saló dels Miralls hi han treballat vuit persones durant una setmana.

En l'obra, l'artista japonesa aplega el que li suggereix la música de Schubert, que lliga amb una experiència personal. Quan tenia nou anys, la casa dels veïns va patir un incendi. L’endemà van treure el piano carbonitzat de la casa i Shiota va contemplar com aquell instrument de fusta, que havia sentit crepitar sota les flames, havia perdut el so. Aquesta experiència és el motor íntim d'una reflexió sobre el silenci.

Last hope es podrà veure del 8 de juny al 27 de juliol. El públic assistent a les representacions de La bohème, My fair lady i Lucia di Lammermoor podrà visitar-la de forma gratuïta. A més a més, durant el mes de juny es programaran dues visites a la setmana, dimecres i dissabtes, de 10 a 14 h. Les entrades es podran adquirir a través de la web del teatre repartides amb franges horàries d'una hora, a partir del 10 de juny.

stats