Música
Cultura 31/08/2021

Les estrelles de la Sant Andreu Jazz Band conflueixen al festival Jazzing

La trobada musical servirà també per homenatjar el trombonista Toni Belenguer

2 min
La Sant Andreu Jazz Band actuant a la Nau Bostik

BarcelonaLa música és celebració i dol, enlaira en els moments més alegres i acompanya en els més tristos. I celebració i dol hi haurà en la vuitena edició del Jazzing - Festival de Jazz de Sant Andreu i en la tercera del Jazz Education Stage, que es faran simultàniament a la Fabra i Coats de Barcelona, del 2 al 5 de setembre, i que inclouran activitats presencials i telemàtiques. La iniciativa impulsada per Joan Chamorro servirà per celebrar el 15è aniversari de la Sant Andreu Jazz Band i alhora per recordar el trombonista valencià Toni Belenguer, mort el 13 setembre del 2020 als 42 anys. Belenguer, que va col·laborar amb la Sant Andreu Jazz Band, serà homenatjat dissabte per companys d'aventures jazzístiques com Carlos Martín, Perico Sambeat i Francisco Blanco Latino i per una àmplia representació de la història de la big band de Sant Andreu com ara Andrea Motis, Èlia Bastida, Rita Payés, Eva Fernández, Joan Mar Sauqué i Alba Esteban.

El festival començarà dijous amb els concerts de presentació dels discos Gone with the wind, del Joan Mar Sauqué Trio, i Moonlight in Vermont, de la cantant Gabriela Suárez. L'endemà seran Carolina Alabau i Èlia Bastida les que defensaran l'àlbum Meraki en una doble sessió que es completarà amb l'actuació de dos convidats especials: Dena DeRose i Scott Hamilton. Altres solistes lligats a la Sant Andreu Jazz Band, els saxofonistes Marçal Perramon i Joan Martí, seran els protagonistes del concert de diumenge al matí, en què tindran la companyia de Joan Chamorro, Joan Monné, Josep Traver, David Xirgu, Alba Armengou, Andrea Motis i Èlia Bastida, alguns dels quals repetiran al vespre en l'actuació de cloenda: l'homenatge als 15 anys de la big band.

Paral·lelament es desplegaran les activitats i classes magistrals del Jazz Education Stage, el projecte educatiu de Chamorro. "La nostra feina no queda només en nosaltres, ja que el projecte s'ha convertit en un referent a nivell mundial, la qual cosa m'enorgulleix i em dona energia per continuar", diu Chamorro.

stats