Cultura 21/01/2013

Mascarell carrega contra la protesta dels treballadors del TNC en castellà: "El català ha estat un objecte de lluita de molta gent"

El conseller de Cultura diu a Catalunya Ràdio que està a l'espera de les decisions que prengui el consell d'administració del TNC, però evita desmentir el tancament de la sala Tallers

Ara
1 min
Mascarell reestructura  la conselleria de cap a peus

BarcelonaEl conseller de Cultura, Ferran Mascarell, troba "molt malament" la protesta d'alguns treballadors del Teatre Nacional de Catalunya, que han decidit fer servir el castellà per mostrar el seu rebuig contra les retallades. "El català ha estat un objecte de lluita de molta gent, i no estic d'acord amb la protesta d'alguns treballadors de parlar en castellà", ha dit Mascarell en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què ha explicat que el consell d'administració del TNC "estudia totes les mesures possibles" per tal de cloure l'any sense dèficit. Tanmateix, ha evitat confirmar que una d'aquestes mesures sigui tancar la Sala Tallers i, en conseqüència, el projecte T6, tal com avançava ahir l'ARA.

Mascarell ha explicat que les dificultats que afronta el teatre són d'"ingressos propis" −assistència de públic i patrocini−, "una conseqüència directa de l'increment de l'IVA", ha dit, i ha remarcat que "fa uns anys, el dèficit del TNC el podia assumir la Generalitat, però ara no ho podem fer".

El titular de Cultura tampoc ha estalviat les crítiques contra l'executiu de Rajoy, del qual ha lamentat les minses aportacions que fa al sistema cultural català i l'"ofec econòmic". "L'Estat aposta per les institucions culturals de l'Estat i, una mica de passada, perquè no sigui dit, fan aportacions a Catalunya", ha afirmat, alhora que ha lamentat el fet que "el sistema cultural català els interessa ben poc".

stats