Música
Cultura 21/09/2021

El blues exhaureix entrades a Cerdanyola

La 30à edició del festival inclou mitja dotzena de concerts de grups i artistes internacionals

2 min
La cantant britànica Izo Fitzroy

BarcelonaEl guitarrista nord-americà Doug McLeod, l'harmonicista britànic Errol Linton i la cantant londinenca Izo Fitzroy són alguns dels artistes internacionals que actuaran a la 30a edició del Festival de Blues de Cerdanyola, que se celebrarà a la ciutat vallesana de l'1 al 10 d'octubre amb totes les entrades exhaurides. "Estem satisfets de la programació que s'ha aconseguit malgrat totes les dificultats que hem tingut", ha assegurat Manuel Ibarro, membre de la comissió organitzadora del festival. Les dificultats són les derivades de la pandèmia, que obliguen a fer concerts a l'aire lliure, amb el públic assegut i amb l'aforament reduït al 70%. I també n'hi ha de provocades pel Brexit, concretament per la falta d'acord entre els governs britànic i espanyol sobre els visats de treball, la tramitació dels quals té un cost d'uns 500 euros per persona (músics i personal tècnic). En canvi, el cost és zero per tocar en països com Alemanya, França, Dinamarca, Hongria, els Països Baixos, Suècia i Polònia, entre d'altres.

Tal com diu Ibarro, "gràcies al gran esforç de l'Ajuntament de Cerdanyola", a més de les actuacions de Doug McLeod, Errol Linton i Izo Fitzroy s'han pogut programar nit especials com la que protagonitzaran Gerry McAvoy i Brendan O’Neill, dos músics que van acompanyar Rory Gallagher (1948-1995) i que recordaran el llegendari guitarrista irlandès el 6 d'octubre. També serà especial la nit dedicada al guitarrista Amadeu Casas, pal de paller del blues a Catalunya, que va morir l'any passat als 66 anys: en el concert hi participarà la seva filla, Erxart Casas, així com amic i músics que van compartir escenari amb ell. El cartell de la 30a edició del Festival de Blues també inclou noms com ara Noa & The Hell Drinkers, Los Mambo Jambo Arkestra, 24 Pesos, Gaby Jogeix, Samantha Martin & Delta Sugar i Zálomon Grass. També hi actuaran Los Del-Tonos, uns habituals del festival vallesà, on han tocat una desena de vegades.

Els concerts es faran en diferents escenaris: el Mercat de Fontetes (amb 700 localitats), la Masia Cordelles (270), la Masia de Can Fatjó (250) i l'Amfiteatre de Serraparera (225). A més de la programació musical també hi haurà exposicions fotogràfiques de Jordi Vidal i Manuel Outumuro, una de caricatures del dibuixant Vizcarra i una de pintures de Jorge Extremera.

stats