CINEMA
Cultura 24/04/2013

El Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles programa 36 films de 12 països

'Fènix 11.23', 'Searching for Sugar Man', 'Món petit', 'Hannah Arendt' i 'Un amigo para Frank' es podran veure en la desena edició del Clam que se celebrarà del 2 al 12 de maig

Acn / Ara
1 min

NavarclesEl Festival Internacional de Cinema Solidari de Navarcles, Clam, arriba a la seva desena edició mantenint el pressupost de 30.000 euros de l'any anterior, amb 36 pel·lícules de dotze països diferents, nou estrenes absolutes i tres llargmetratges d'èxit que es podran veure del 2 al 12 de maig.

'Searching for Sugar Man', guanyador de l'Oscar al millor documental, dirigit per Malik Bendjelloul, inaugurarà el certamen. També es projectaran 'Fènix 11.23' en la secció 'Off festival' i 'Món petit', basat en la història real d'Albert Casals, un jove amb cadira de rodes que va decidir donar la volta al món tot sol. La història de la jueva i exiliada 'Hannah Arendt' i la futurista 'Un amigo para Frank', entre d'altres, també formen part de la programació.

Cinema solidari

La temàtica del festival girarà entorn de la crisi econòmica i de com aquesta repercuteix en els drets dels ciutadans i en el jovent, que malgrat tenir un alt nivell d'estudis, es veu obligat a buscar alternatives fora del país.

A banda de l'oferta cinematogràfica i el concurs de curtmetratges, el festival manté les xerrades del divendres amb conferenciants de reconegut prestigi que ajudaran a reflexionar sobre els eixos temàtics que centren el debat. El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, serà l'encarregat de lliurar el Premi Casaldàliga a la Solidaritat, que aquest any ha recaigut en la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).

stats