CINEMA
Cultura 15/10/2020

El Festival de Sitges cancel·la sessions i activitats paral·leles per adaptar-se a les restriccions de Salut

S'anul·len només 12 projeccions de mitjanit i es retornarà l'import de les entrades als espectadors

Xavi Serra
2 min
Ambient a l'exterior de l'Auditori Melià, sala principal del Festival de Sitges

SitgesEl Festival de Sitges veurà significativament afectada la programació en la seva recta final com a conseqüència de les normatives anunciades ahir per la conselleria de Salut. Segons un comunicat fet públic aquest dijous, el festival cancel·larà a partir de divendres totes les sessions que havien de començar més tard de les 23 h. Les sessions dobles també es reconvertiran en una sessió única i els aforaments de les projeccions passaran del 70% actual al 50% que dicten les restriccions de Salut. El festival cancel·larà 12 sessions, principalment aquelles que s'havien de celebrar al voltant de la una de la matinada. L'import de les entrades de les sessions cancel·lades serà retornat als espectadors que es vegin afectats.

Les normatives imposades per lluitar contra l'augment de l'epidèmia també afecten les activitats paral·leles del festival: les projeccions a l'Hort de Can Falç, les projeccions i activitats al Centre Cultural Miramar, els Bloodmuts i la Puck Caravana Cinema queden anul·lades a partir de divendres. Igualment, es cancel·la la fira d'estands situada davant l'ermita de Sant Sebastià i les paradetes de menjar de la Foodtàstic Àrea només podran servir menjar per emportar, tot i que aquest punt està a l'espera d’un aclariment del Procicat.

A diferència dels teatres i els cinemes comercials, que hauran d'acabar l'activitat a les 23 h, el Festival de Sitges seguirà projectant més enllà d'aquesta hora, però només aquelles sessions que comencin abans de les 23 h. Segons Mònica García, directora de la Fundació de Sitges, s'ha informat al Procicat i el festival està a l'espera de la seva resposta. Un cas especial és el de la sessió sorpresa de la nit de dissabte, que fa uns dies es va anunciar que seria la comèdia fantàstica Este cuerpo me sienta de muerte i que el festival ha avançat a les 22.30 per no haver de cancel·lar-la.

La direcció està preparant un comunicat amb totes les sessions que es veuran afectades i que s'hauran de cancel·lar. Les projeccions anul·lades ho seran com a conseqüència de la limitació horària, però no per l'aforament, ja que no hi havia cap sessió del cap de setmana que superés el 50% de venda anticipada, així que el festival s'ha limitat a aturar la venda d'entrades per a un grapat de sessions que ja fregaven la meitat de l'aforament.

Com ja va confirmar aquest dimecres el director artístic del festival, Ángel Sala, no es preveu la cancel·lació de Sitges. "Aquesta edició s'acabarà, estic segur que arribarem al final, tot i que més prims", va dir al conèixer el decret de Salut. El divendres 16, el dissabte 17 i el diumenge 18 d'octubre, les tres jornades afectades per les mesures, són tres dels dies forts del festival, amb estrenes com la de Cosmética del enemigo de Kike Maíllo, Kandisha de Julien Maury i Alexandre Bustillo, el premi honorífic a Paco Plaza o la projecció de L'home elefant de l'homenatjat David Lynch, que serveix de cloenda del festival.

stats