El festival de circ de Figueres vola més alt

Els duos aeris, els funàmbuls a gran alçada i les perxes seran protagonistes de la cinquena edició del certamen, que espera 30.000 espectadors del 25 al 29 de febrer

El Festival Internacional de Circ de Figueres se celebrarà del 25 al 29 de febrer al recinte firal de Figueres i tornarà a convidar 24 atraccions de circ mai vistes a Europa: seran 84 artistes provinents de 13 països que competiran per aconseguir l'Elefant d'Or. "El festival s'ha consolidat al top 5 mundial i és el segon festival més important d'Europa, després del l'originari, el de Montecarlo, de 1974", diu el director, Genís Matabosch.

Els duos aeris seran els grans atractius de la cinquena edició del festival. Fins a vuit espectacles aprofiten l'alçada de la nova carpa, amb números de cintes, cordes i cercles aeris, però també amb espectacles de funàmbuls a gran alçada i perxes volants. També hi haurà contorsionistes, equilibristes, acròbates i números de mà a mà. Una de les troupes més nombroses i espectaculars seran els 17 acròbates xinesos de Hebei que fan jocs icaris damunt de monocicles. I per primera vegada sortiran del seu país l'equip de funàmbuls del Circ Nacional de Pyongyang. La majoria d'artistes convidats són asiàtics (Corea del Nord, Mongòlia, Xina, Taiwan) i de l'est (Ucraïna i Rússia), descoberts gràcies a caçatalents, viatges i propostes rebudes.

El festival té un pressupost de 592.000 euros, un 23% del qual és públic (Ajuntament de Figueres, Diputació de Girona i Patronat de Turisme, junt amb l'ajut financer de la Generalitat) i un 77% del qual esperen que sigui privat. El director destaca el "risc enorme" que assumeix el festival. Per això aspiren a repetir la xifra de 30.000 espectadors de l'edició passada, amb entrades que van dels 10 als 42 euros. Es faran 14 funcions de dijous a diumenge, quan se celebrarà la gran final que enfronta els millors números de l'espectacle Blau i de l'espectacle Vermell. 

Més continguts de