Cultura 24/01/2019

Francesc Puigpelat guanya el premi Carlemany amb una novel·la sobre els refugiats

'La nedadora' explica com una jove anglesa ajuda uns iraquians a travessar cinc quilòmetres de mar

Ara
1 min
Francesc Puigpelat

BarcelonaL'escriptor Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) ha guanyat el premi Carlemany per al foment de la lectura amb la novel·la 'La nedadora'. L'obra, que s'ha imposat entre una quinzena d'originals presentats, es publicarà al maig sota el segell de Columna, moment en què també es lliurarà el guardó a Andorra. Puigpelat ja havia guanyat el mateix premi el 2005 pel volum 'Els llops'.

'La nedadora' explica la història de la Jane, una noia anglesa que descobreix que la natació, l'esport que l'apassiona, pot contribuir a ajudar uns refugiats iraquians (la Fàtima, el Saïd i l’Aïxa), a arribar nedant a l’illa grega de Quios, en territori europeu. El braç de mar de cinc quilòmetres d’aigua salada que separa Çesme de Quios estarà ple de riscos i aventures.

Francesc Puigpelat és un dels autors més prolífics. Ha publicat més de 40 llibres. Aquest 2019 ja ha publicat 'Història d’una dona en un Seat 600' i l'any 2018 va guanyar dos premis amb 'L’amant de Rebis' i 'Magret i els anarquistes'. Ha guanyat premis com el Pin i Soler (2003) amb 'Roger de Flor' i el Josep Pla el 1999 amb 'Apocalipsi blanc'. És autor de diverses col·leccions de llibres infantils com ara 'Crea la teva aventura' i 'Sara & Ted', i desenes de novel·les infantils i juvenils.

stats