Cultura 25/03/2015

La Fundació Antoni Tàpies convoca un concurs públic per escollir nou director

Laurence Rassel, que dirigeix el centre des del 2008, va anunciar al desembre de l'any passat que deixaria el càrrec aquest estiu

Acn
1 min
Moltes persones fan cua per acomiadar-se de Tàpies a la seva fundació / G. CARBONELL

BarcelonaLa Fundació Antoni Tàpies ha convocat un concurs públic internacional per ocupar el lloc de la direcció de la institució els pròxims anys. L'actual directora, Laurence Rassel va anunciar el passat desembre que deixaria el càrrec aquest juliol. La convocatòria té com a objectiu afavorir l'adaptació de la fundació a les noves exigències del moment actual i contribuir a donar un nou impuls de futur a la institució.

Va ser el mateix Antoni Tàpies qui va crear el 1984 la fundació amb l'objectiu de promoure l'estudi i el coneixement de l'art modern i contemporani. El 1990 va obrir les portes, i des d'aleshores té una estructura jurídica de fundació privada. A la convocatòria es demana que el nou director vetlli per la preservació, estudi i divulgació de l'obra i del pensament d'Antoni Tàpies, i també que promogui, divulgui i defensi l'art contemporani en les seves diverses formes.

Entre els requisits que s'exigeixen al futur director, destaquen l'experiència professional en l'àmbit dels museus o centres d'art contemporani i la capacitat de comunicació, de representació de la fundació i de direcció econòmica. També es valorarà el coneixement de l'obra d'Antoni Tàpies, de la trajectòria de la fundació i del medi cultural i artístic, i es tindran en compte la valoració i el diagnòstic de la situació actual i la capacitat de crear una programació diversa i innovadora per al futur de la fundació.

stats