ART
Cultura 13/12/2012

La Fundació Pasqual Maragall ven art a internet per finançar projectes

Es podran comprar obres d'artistes com Xavier Mariscal, Frederic Amat i Xavier Corberó, entre d'altres, a preus que oscil·len entre els 120 i els 10.000 euros

Efe
1 min

BarcelonaLa Fundació Pasqual Maragall vendrà per internet obres d'artistes com el valencià Xavier Mariscal o el barceloní Frederic Amat, que han donat les peces de forma desinteressada, amb l'objectiu de recaptar fons per finançar projectes científics i d'investigació de la malaltia de l'Alzheimer. A través de la pàgina web de la Fundació es poden adquirir també obres de Sergi Aguilar, Jordi Aligué, Lluís Blanc, Gustau Carbó, Joaquim Chancho, Antoni Clavé, Xavier Corberó, Manel Esclusa, Evru, Pep Fajardo, Nicole Gagnum, Montse Gomis, Nobuko Kihira, Antoni Llena, Robert Llimós, Jordi Maragall, Igor Mitoraj o Josep Niebla.

Altres artistes que aporten obres són Perico Pastor, Carlos Pazos, Pladevall, Humberto Rivas, Gerard Rosés, Regina Saura, Soledad Sevilla, Susana Solano, Montserrat Torres, Patricio Vélez i Mateo Vilagrasa. També s'hi podran trobar litografies i serigrafies d'artistes com Albert Ràfols Casamada i Ramón Bigas. Els preus de les peces oscil·len entre els 120 i els 10.000 euros, i el web ofereix la possibilitat d'enviar obres en forma de regal des de la mateixa pàgina de la Fundació. Així, la iniciativa agafa el relleu de l'exposició benèfica 'Art a Consciència', que la Fundació va organitzar el 2010.

La Fundació Pasqual Maragall és una entitat creada el 2008 per promoure la investigació científica en l'àmbit de l'Alzheimer i la neurodegeneració, per fomentar la implicació del sector privat en el finançament de projectes científics i per impulsar accions de sensibilització i conscienciació sobre els problemes cognitius de l'envelliment.

stats