ART
Cultura 07/09/2012

La Fundació Warhol es desfarà d'unes 20.000 obres del mestre del 'pop art'

Algunes de les creacions de l'artista es donaran a museus, i altres se subhastaran a Christie's per finançar les beques de la Fundació

Ara / Efe
1 min
'Marilyn Diptych' de Warhol

Nova YorkLa Fundació Andy Warhol es despendrà de l'extensa col·lecció d'obres del pare del mestre del 'pop art'. Una part de les creacions aniran a parar a diversos museus, i la resta se subhastaran a Christie's. Amb els diners que s'obtinguin, la Fundació pretén ampliar la concessió de beques per a l'estímul de l'art, activitat filantròpica en què es vol centrar i que ja fa anys que desenvolupa. Ho ha anunciat el president de la Fundació, Joel Wachs, en un comunicat.

L'organització, amb seu a Nova York, es desfarà de gairebé 20.000 obres de Warhol, entre les quals hi ha pintures, dibuixos, fotografies, gravats i material gràfic. Amb la venda de les obres, la Fundació preveu obtenir uns 100 milions de dòlars.

Aquest any, la Fundació celebra el 25è aniversari. Creada el 1987 després de la mort d'Andy Warhol, l'organització ja s'ha desfet de les obres més importants que tenia de l'artista, però posseeix un conjunt de peces mai vistes i quadres de gran valor.

stats